Версія для друку
Четвер, 14 липня 2016 11:11

Очікуємо, що облдержадміністрації максимально використають свої можливості для сприяння децентралізації в регіонах, - В'ячеслав Негода

Обласні державні адміністрації мають значні повноваження і велику підтримку Уряду та міжнародних партнерів у питаннях впровадження в регіонах реформи місцевого самоврядування та децентралізації. І від того, як вони використають свої можливості, значною мірою залежить розвиток регіонів.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода під час селекторної наради із заступниками голів ОДА, координаторами регіональних офісів реформ та представниками Асоціації міст України з актуальних питань організації заходів щодо децентралізації та реформування місцевого самоврядування.

«В розпорядженні облдержадміністрацій сьогодні є потужні команди експертів у сфері місцевого самоврядування і децентралізації, якими не може похвалитися, мабуть, жодна реформа. Це і координатори регіональних офісів реформ, які з 1 липня почали працювати у 18 областях. Це і консультанти, які працюють з регіональними відділеннями Асоціації міст України, й інші відомі експерти. Надалі команда ще розширюватиметься. Допомагайте цим експертам і залучайте до спільної роботи, бо вони вже мають величезний напрацьований матеріал та досвід і готові використати свої знання для нашої спільної справи», - сказав В’ячеслав Негода.

Він нагадав учасникам наради, що на початку червня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав протокольне доручення ОДА до 1 липня максимально прискорити процес доопрацювання перспективних планів формування територій громад областей та сприяти їх розгляду на найближчих сесіях обласних рад, а також забезпечити проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи в регіоні щодо процесу децентралізації.

«В облдержадміністрацій для цього є великі повноваження – для прийняття важливих рішень ви навіть скликання сесій обласних рад можете ініціювати. Для сприяння реформі є й усі ресурси і допомога міжнародних проектів та програм. Отже, Уряд дуже розраховує на максимальне сприяння реформі з вашого боку», - звернувся В’ячеслав Негода до представників ОДА.

За інформацією Першого заступника Міністра, Мінрегіон ініціюватиме, щоб на одному з найближчих засідань Уряду голови ОДА доповіли про стан виконання зазначеного протокольного доручення Прем’єр-міністра.

Нагадаємо, раніше В’ячеслав Негода зазначав, що кожен факт бездіяльності чи саботажу децентралізації з боку виконавчої влади не залишається поза увагою.

МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

Переглядів 2129