Версія для друку
Четвер, 07 вересня 2017 11:58

Створення ОТГ – запорука фінансово-економічного розвитку краю

Сьогодні, 25 липня, в залі засідань районної ради відбулася нарада щодо утворення об’єднаних територіальних громад Камінь-Каширського району та їх фінансової спроможності.  Участь в нараді взяли заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кошарук, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, координатор центру розвитку місцевого самоврядування в області Анатолій Пархом’юк, начальник управління містобудування та архітектури Микола Томчук, міський та сільські голови району.

Відповідно до Перспективного плану, у районі передбачено створення п’яти об’єднаних громад, які будуть сформовані на базі міста Каменя-Каширського, сіл Сошичне, Бузаки, Полиці, Пнівне. Примітно, що в кожному з перерахованих населених пунктів протягом останнього року проводилася відповідна роз’яснювальна робота про особливості та переваги децентралізації. Сьогодні, як відомо, поки що процес створення ОТГ в районі перебуває на стадії дискусій та обговорень.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук відмітив, що створення об’єднаних територіальних громад дозволить залучити в місцевий бюджет додаткові кошти. Адже для тих ОТГ, які будуть об’єднані на першому етапі адміністративної реформи, з державного бюджету будуть виділятися додаткові субвенції з державного бюджету.

Голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук зазначив, що період дискусій та обговорень завершився, а утворення об’єднаних територіальних громад дозволить Камінь-Каширському району вступити в новий етап реформи й приступити до формування нових адміністративних меж району. У свою чергу, координатор центру розвитку місцевого самоврядування в області Анатолій Пархом’юк та начальник управління містобудування та архітектури Микола Томчук озвучили для присутніх у залі фінансові підрахунки, які на прикладі вже сформованих в області ОТГ демонструють, що реформа дозволить залучити у місцеве самоврядування краю фінансові надходження, які можна буде залучати на розбудову інфраструктури населених пунктів району.

Переглядів 1772