Версія для друку
П'ятниця, 03 листопада 2017 11:14

Відбулися вибори в 19 ОТГ Волині

Реформа децентралізації триває. Так, на Волині учора, 29 жовтня 2017 року, відбулися вибори ще у 19 новостворених об’єднаних територіальних громадах. Про результати говорили сьогодні, 30 жовтня 2017 року, під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Зокрема, за словами заступника керівника апарату – начальника організаційного управління апарату облдержадміністрації В’ячеслава Кривенюка, участь у виборах взяло більше 58 тис. волинян, що становить 52,26 %. Найбільша явка виборців спостерігалась в Городищенській ОТГ Луцького району (66 %), Рівненській ОТГ Любомльського району (65,98 %) та Велимченській ОТГ Ратнівського району (64,89 %). Натомість найменша – у Дубечненській ОТГ Старовижівського району (40,1 %), Зарічанській ОТГ Володимир-Волинського району (43,2 %) та Головненській ОТГ Любомльського району (44,72 %).

Слід зазначити, що перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад та відповідних сільських, селищних, міських голів учора відбулися у:

– Зарічанській та Оваднівській Володимир-Волинського району, Жидичинській Ківерцівського району, Боратинській та Городищенській Луцького району, Рівненській Любомльського району, Велимченській Ратнівського району, Копачівській Рожищенського району, Дубечненській, Сереховичівській, Смідинській Старовижівського району сільських ОТГ;

– Іваничівській Іваничівського району, Цуманській Ківерцівського району, Любешівській Любешівського району, Головненській Любомльського району, Колківській Маневицького району, Луківській та Турійській Турійського району селищних ОТГ;.

– та Любомльській міській ОТГ Любомльського району.

– Для оперативного реагування на проблемні ситуації організовано чергування працівників різних відповідальних установ: поліції, ДСНС, адміністрації. Враховуючи погані погодні умови, мали місце тимчасові відключення електроенергії на окремих дільницях, зокрема на трьох дільницях на виборах до Копачівської ОТГ Рожищенського району (села Березолуки, Підгірне, Яблунівка), у селі Залісниця Любешівського району  та на окремих дільницях Іваничівського району. З метою швидкого врегулювання ситуації, направлені ремонтні бригади районних підрозділів ПрАТ «Волиньобленерго», – зазначив В’ячеслав Володимирович.

– Вибори пройшли організовано. Дійсно, досить вплинула погода: дощ, шквали вітру. Але працівники органів місцевого самоврядування справилися. І досить висока явка. Це означає, що виборці зацікавлені в тому, щоб віддати свої голоси представникам громади, які в майбутньому будуть приймати рішення, пов’язані із розвитком цих громад. В найближчий час планую провести робочу зустріч із новообраними головами об’єднаних територіальних громад, – повідомив Володимир Петрович.

До слова, на 24 грудня 2017 року ЦВК призначено перші вибори депутатів сільської ради та сільського голови в Затурцівській ОТГ Локачинського району та додаткові місцеві вибори з приєднання до Зимнівської ОТГ Володимир-Волинського району Хмелівківської сільської ради цього ж району, а до Голобської ОТГ – Радошинської сільської ради також Ковельського району.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1929