Версія для друку
Четвер, 24 листопада 2016 15:09

Інформація щодо реєстрації місця проживання новонародженої дитини

Камінь-Каширський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області інформує громадян району, що згідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні (далі - Закон), зокрема до статті 6, якою передбачено, що за бажанням батьків чи одного з них, документи, передбачені цією статтею для реєстрації місця проживання дитини, можуть бути подані органам державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації народження дитини. Органи державної реєстрації актів цивільного стану в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, направляють зазначені документи органам реєстрації для реєстрації місця проживання новонародженої дитини.

Так, для реєстрації місця проживания дитини подається:

1. заява про реєстрацію місця проживання малолітньої дитини;

2. свідоцтво про народження;

3. квитанція про сплату адміністративного збору;

 4. документи, що підтверджують право на проживання в житлі, ордер, свідоцтво про право власносності, договір найму (піднайму, оренди), рішення суду, яке набрало законної сили, про надання oco6i права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання або інші документи. У разі відсутності зазначених документів реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім'ї (зазначені документи або згода не вимагаються при реєстрації місця проживання неповнолітніх дітей за адресою реєстрації місця проживания батьків/одного з батьків або законного представника/представників);

 5. документ, що посвідчує особу представника (одного з батьків).

Водночас зазначаємо: наведеною статтею Закону передбачено, що батьки або інші законні представники зобов'язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

Відповідно до статті 11-1 Закону за реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання сплачується адміністративний з6ip:

у разі звернення особи протягом встановленого цим Законом строку – у розмірі 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати – 12 грн. 32 коп. (станом на 2016 рік)

у разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом строку у розмірі 0,0255 розміру мінімальної заробітної плати – 36 грн. 97 коп. (станом на 2016 рік)

Переглядів 1766