Версія для друку
Понеділок, 22 серпня 2016 16:53

ПЕНСІЙНА ОБЛІКОВА КАРТКА - БЕЗПЕКА ВАШИХ ДАНИХ

У зв’язку з надходженням до територіальних органів Пенсійного фонду України Волинської області звернень громадян з приводу присвоєння так званих «згубних кодів», повідомляємо, що для забезпечення інформаційного супроводу вирішення економічних та соціальних завдань органи державної влади, місцевого самоврядування, інші організації, установи, в тому числі Пенсійний фонд України, створюють інформаційні системи, що зберігають та обробляють інформацію щодо різних категорій населення.

Інформаційні ресурси в Пенсійному фонді України створено з метою забезпечення обчислення та призначення виплат за всіма видами загальнообов’язкового державного соціального страхування та ведення їх обліку.

Відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі-реєстр застрахованих осіб) формує та веде Пенсійний фонд України. В реєстрі застрахованих осіб для кожної застрахованої особи заводиться персональна облікова картка, яку можна порівняти з банківським рахунком, що обліковується за номером. У кожній обліковій картці реєстру застрахованих осіб, аналогічно, як і у банківських рахунках, міститься інформація про особу, зокрема, прізвище, ім’я та по батькові, відомості, які необхідні для обчислення та призначення страхових виплат всіма видами загальнообов’язкового державного соціального страхування, а саме, страховий стаж, заробітна плата (дохід), з якої сплачено страхові внески, а також інформація про страхові виплати.

Зазначене жодною мірою не обмежує і не порушує конституційного права кожного на свободу совісті і релігійні переконання.

Переглядів 5269