Версія для друку
Середа, 03 грудня 2014 16:34

Щодо виконання витягу з протоколу № 73 засідання Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2014 року

На лист Міністерства юстиції України від 09.10.2014 № 10.2-26/394 щодо надання інформації про виконання витягу з протоколу № 73 засідання Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2014 року стосовно організації роботи навчальних закладів, розташованих на території проведення антитерористичної операції та оплати праці працівникам таких закладів, з метою її оприлюднення через мережу територіальних управлінь юстиції та громадських приймалень з надання безоплатної правової допомоги, що створені при органах юстиції, повідомляємо.
З метою організації роботи навчальних закладів, розташованих на території проведення антитерористичної операції Міністерством вжито ряд заходів. Зокрема, за ініціативи Міністерства Кабінетом Міністрів України прийнято розпорядження від 27 серпня 2014 року № 785 «Деякі питання організації 2014/15 навчального року в навчальних закладах, що розташовані у Донецькій та Луганській областях», яким унормовано питання щодо зарахування студентів (аспірантів) вищих навчальних закладів зазначених регіонів як таких, що тимчасово допущені до занять в інших вищих навчальних закладах України.
Особа, яка скористались правом щодо тимчасового допуску до занять у вищому навчальному закладі, що розташований за межами Донецької або Луганської області має статус студента (аспіранта) того вищого навчального закладу, у якому цей студент (аспірант) навчається на постійній основі.
Роз'яснення щодо питань організації навчального процесу в 2014/15 навчальному році у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, розташованих на території проведення антитерористичної операції, та оплати праці працівникам таких закладів, Міністерством освіти і науки розміщено на офіційному Веб-сайті (лист МОН від 19.08.2014 № 1/11-13277, від 01.09.2014 № 1/9-440, від 04.09.2014 № 443.
Крім цього, зважаючи складну суспільно-політичну ситуацію на Сході України та продовження збройного конфлікту на території Донецької та Луганської областей, з метою збереження життя та здоров'я громадян України, а також забезпечення конституційного права кожного на належні, безпечні і здорові умови праці (у тому числі навчання), окремі вищі навчальні заклади Донецької та Луганської областей переведено до інших регіонів. Зокрема, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського переведено до м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля - до м. Сєвєродонецьк Луганської області, Донецький національний технічний університет - до м. Красноармійськ, Луганський національний університет імені Т. Г. Шевченка - до м. Старобільськ Луганської області, Донецький національний університет - до м. Вінниця, Донецький юридичний інститут МВС - до м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, Луганський національний аграрний університет - до м. Харків, Луганський державний медичний університет - до м. Рубіжне, Луганський державний університет внутрішніх справ - до м. Сєвєродонецьк Луганської області.
На сьогодні здійснюються заходи щодо організації освітнього процесу у зазначених вищих навчальних закладах та забезпечення фінансування у повному обсязі.

Переглядів 1693