Версія для друку
П'ятниця, 25 вересня 2015 09:39

Не гайте часу в чергах – завдяки оnline-сервісам Мін’юсту!

Нові стандарти надання реєстраційних послуг, де отримати всі необхідні дані у вигляді витягів, довідок чи виписок можна в електронній формі, не виходячи з дому, запровадило Міністерство юстиції з квітня поточного року.
Після запровадження нових електронних сервісів, громадянам вже не потрібно витрачати час у чергах, щоб отримати ту чи іншу довідку.
Всі ці сервіси можна отримати через Інтернет на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України (адреса: http://minjust.gov.ua/ua) у себе вдома чи на роботі й оплативши цю послугу своєю платіжною карткою.
Для того, щоб скористатися електронними сервісами достатньо зробити 5 простих кроків:
1.Зайти на оновлений сайт Міністерства юстиції та обрати розділ «Онлайн сервіси».
2.Ввести пошукові дані.
3.Зачекати близько 20-30 секунд на формування документу.
4.Сплатити послугу власною банківською карткою.
5.Роздрукувати документ.
Переваги електронних оnline-сервісів:
- отримання послуги на сайті Мін'юсту займе не більше 5 хвилин.
- сайт працює в режимі 24 години й 7 днів на тиждень.
Вартість повного витягу з реєстру підприємців становить 45,68 грн безпосередньо за послугу та 3 гривні – комісія Ощадбанку. Загальна вартість – 48,68 грн, тобто 75% від вартості паперового аналогу.
Повний витяг з реєстру нерухомості коштує 21 грн.
Скорочена інформація про компанію, а також послуга з реєстрації бізнесу надаються безкоштовно. Так само безкоштовно громадяни можуть отримати додаткові копії уже сформованих документів.
Для отримання довідки не потрібно жодних електронних цифрових підписів чи інших ідентифікаторів.
наразі як для держави так і для користувача послуг значно зручнішим і вигіднішим є отримання необхідної інформації з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб в електронній формі. Відповідні відомості можна отримати, скориставшись он-лайн сервісами Мін'юсту.
"Це економія часу і паперу. Адже звернення безпосередньо до реєстратура вимагає часу, може бути черга. А обмежень щодо кількості людей, які одночасно користуються електронним реєстратором, немає. На сайті Міністерства юстиції України дуже багато корисної інформації. Головне – зуміти її знайти". Програма "реєстратор" працює цілодобово.

Переглядів 1470