Версія для друку
Середа, 13 січня 2016 14:21

Врегульовано питання доступу НАБУ до реєстру довіреностей

Міністерство юстиції визначило механізм доступу посадових осіб Національного антикорупційного бюро України до Єдиного реєстру довіреностей.
Відповідні зміни до Положення про Єдиний реєстр довіреностей (наказ Міністерства юстиції від 28 грудня 2006 року №111/5) внесені наказом Мін'юсту від 25.12.2015 №2768/5.
Національне антикорупційне бюро України відповідно до змін має прямий доступ до реєстру. Доступ посадових осіб НАБУ до реєстру надається на підставі укладеного договору між Національним бюро та адміністратором реєстру на безоплатній основі. Доступ користувача здійснюється з використанням електронного цифрового підпису.
Користувач під час здійснення повноважень, визначених Законом «Про Національне антикорупційне бюро України», користується інформацією з реєстру про зареєстровані довіреності (у тому числі їх дублікати), а також про
припинення їх дії. До здійснення пошуку інформації користувач вносить до реєстру відомості про підставу користування інформацією з реєстру (норми закону про покладення на Користувача повноважень, для здійснення яких проводиться пошук інформації, тощо).
Обробка отриманої інформації здійснюється з дотриманням законодавства про захист персональних даних та забезпеченням таємниці, що охороняється законом.

Підготовлено сектором реєстрації НПА, правової роботи та правової освіти

Переглядів 1517