Версія для друку
Вівторок, 23 лютого 2016 11:26

Україна опинилася на 130 місці у рейтингу сприйняття корупції, Росія - на 119-му

За рік Україні вдалося заробити лише один додатковий бал за результатами світового Індексу сприйняття корупції CPI.
"Колегами" України за антикорупційним індексом є Іран, Камерун, Непал, Нікарагуа і Парагвай / Фото УНІАН
На сьогодні індекс CPI країни складає 27 балів зі 100 можливих, що лише на 1 бал більше, ніж минулого року, йдеться на сайті Transparency International.
У всесвітньому рейтингу Україна посідає 130 місце зі 168 позицій. Минулого року країна була на 142-му місці зі 175 позицій.
Здійснити незначне зростання індексу Україні вдалося завдяки збільшенню суспільного осуду корупціонерів, створенню антикорупційних органів та появі руху викривачів корупції.
"Влада дійсно зробила низку позитивних кроків у бік створення законодавства щодо важливих антикорупційних органів, але зволікає із його імплементацією. Окремим болючим питанням залишається намагання представників влади особисто контролювати обрання керівництва цих органів", - йдеться у повідомленні.
Трійкою лідерів у найвідомішому світовому антикорупційному рейтингу CPI 2015 року є Данія, Фінляндія та Швеція із 91, 90 і 89 балами відповідно. Найкорупційнішими країнами світу є Північна Корея та Сомалі із 8 балами. "Колегами" України за ганебним антикорупційним індексом 27 балів є Іран, Камерун, Непал, Нікарагуа і Парагвай.
Російська Федерація у цьому рейтингу посіла 119 місце.

Переглядів 1941