Версія для друку
Вівторок, 21 березня 2017 11:47

Відшкодування роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування

Законом України «Про зайнятість населення» передбачено механізм стимулювання роботодавців до працевлаштування на створені нові робочі місця осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Механізм компенсації роботодавцю виплат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування визначено постановою Кабінету Міністрів України від 15.04.2013 № 347 «Деякі питання реалізації статті 26 та частини другої статті 27 Закону України «Про зайнятість населення». Компенсація роботодавцю виплачується щомісячно протягом одного року з дня працевлаштування особи за умови збереження її зайнятості протягом 2 років. Роботодавцю, який працевлаштовує таких осіб, здійснюються компенсаційні виплати у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць.

Законом також передбачено стимулювання суб'єктів малого підприємництва до створення нових робочих місць у пріоритетних галузях економіки, визначених вищезазначеною постановою. Так, суб'єкт малого підприємництва, який створює нові робочі місця та працевлаштовує на них безробітних на 2 роки, протягом року може отримувати щомісячну компенсацію у розмірі єдиного внеску. При цьому, працівники, які були прийняті на роботу з виплатою компенсації, не можуть бути звільнені за ініціативою роботодавця та за згодою сторін.
За довідками звертатись до відділу взаємодії з роботодавцями Камінь-Каширського  районного центру зайнятості за номером 50507.
Владислава Магардичан

Переглядів 1175