Версія для друку
Середа, 22 березня 2017 08:37

Резюме — один з найефективніших інструментів пошуку роботи

    Резюме — один з найефективніших інструментів пошуку роботи. Воно являється  коротким викладом найбільш важливих для потенційного роботодавця  фактів  з біографії людей,  пов'язаних з  досвідом роботи, освітою, особистими якостями, навичками та досягненнями. Мета резюме - привернути увагу  роботодавця, щоб у нього виникло бажання і потреба зустрітись з шукачем роботи.

Для  безробітних громадян, які для активного та успішного пошуку роботи потребують допомоги у підготовці і написанні резюме,  в Камінь-Каширському РЦЗ  21 березня  проведено  семінар «Техніка пошуку роботи. Підготовка резюме». Мета заходу: напрацювання вмінь щодо складання ефективного резюме для його подальшого використання при пошуку роботи.

Присутні  ознайомились з видами, структурою та основними вимогами щодо написання резюме, переглянули  зразки і приклади,  спільно обговорили позитивну і негативну інформації  в них.  При складанні резюме рекомендовано дотримуватись таких основних принципів, як  структурованість, вибірковість, об’єктивність, стислість, активність, позитивність. Максимум корисної інформації про себе запропоновано подати у формі відео резюме, що сьогодні особливо актуально і необхідно для успішного працевлаштування. 

Для підготовки стислої позитивної інформації про власні компетенції присутні  виконувалили вправу  «Похвали себе». Це дало можливість  знайти і оцінити свої позитивні якості та досягнення. Кожен учасник підготував  макет  власного позитивного резюме, який надалі буде використовувати при пошуку роботи.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг              Козік  В.Л.

Переглядів 2103