Версія для друку
Четвер, 30 березня 2017 14:56

В Камінь-Каширському районному центрі зайнятості завершився дев’ятий сезон освітнього проекту «Зимова агрошкола». 30 березня відбувся підсумковий захід за участю директора центру зайнятості Лілії Дзямко, заступника начальника управління агропромисло

В  Камінь-Каширському районному центрі зайнятості завершився дев’ятий сезон освітнього проекту «Зимова агрошкола». 30 березня відбувся підсумковий захід за участю директора центру зайнятості Лілії Дзямко, заступника начальника управління агропромислового розвитку, інвестицій, економіки та розвитку інфраструктури РДА Івана Мартинюка, спеціаліста відділу контролю обігу засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки  ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Дмитра Кузьмича, консультантів-практиків та безробітних, які брали участь у проектах, в тому числі минулих періодів.

Протягом листопада 2016р - березня 2017р. проведено 15 заходів за участю соціальних партнерів різноманітної тематики, а саме: «Овочівництво. Технології вирощування та ринки збуту», «Покращення родючості орних земель», «Вирощування картоплі на Поліссі», «Можливості створення об’єднань спільних фермерських господарств»,  «Використання засобів захисту рослин на присадибних ділянках», «Основи свинарства»,  «Заходи комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2016-2020 роки» та інших.  

Директор центру зайнятості Лілія Дзямко відзначила, що освітній проект «Зимова агрошкола» спрямований на становлення та розвиток сільського підприємництва, реформування трудових відносин на селі, підвищення поінформованості  сільських жителів про новітні технології, підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції.  248 слухачів - учасників проекту ознайомились з перспективними галузями, отримали нові знання і нові можливості. Найактивніші з них отримали сертифікати, що підтверджують участь в освітньому проекті.

 Учасники підсумкового заходу висловили свої враження та побажання щодо освітнього проекту, поділились власним досвідом і досягненнями. Навчання ефективному веденню сільського господарства є надзвичайно важливим, адже кожен  споживач зацікавлений у тому, аби сільгоспвиробники  вирощували  якісні  овочі  та фрукти.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг     Козік В.Л.

Переглядів 949