Версія для друку
П'ятниця, 17 листопада 2017 08:27

В Камінь-Каширському районному центрі зайнятості розпочав роботу десятий сезон освітнього проекту «Зимова агрошкола».

В Камінь-Каширському районному центрі зайнятості розпочав роботу десятий сезон освітнього проекту «Зимова агрошкола». Задля підвищення рівня знань та вдосконалення практичних навичок прибуткового господарювання сільськогосподарських товаровиробників та сільського населення по виробництву продукції овочівництва відбувся тренінг «Технології вирощування овочів на Поліссі в сучасних умовах господарювання та їх реалізація (моркви, столового буряка, капусти)». Захід проведено для жителів сільської місцевості за участю Волинського обласного учбового центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів АПК.

     Зайнятість сільського населення завжди була і є актуальною проблемою на ринку праці.  Велике значення має вирощування конкурентоспроможної продукції за якістю і собівартістю.. Для того, щоб ця справа була прибутковою, необхідно знати сучасні інтенсивні технології вирощування.

Для отримання високоякісного врожаю потрібно мати неабиякі знання та практичні навики, -наголосив лектор. Він розповів про умови, необхідні для росту і розвитку рослин, основні властивості та обробіток грунтів, охарактеризував найважливіші органічні та мінеральні добрива, які використовуються для вирощування моркви, столового буряка та капусти. Велика увага в ході тренінгу приділялась сучасним технологіям по вирощуванню овочевих культур, де важливу роль відіграють вміння доглядати за посівами, боротьба з бур’янами, шкідниками та хворобами, знання способів збирання, зберігання та сортування. Учасники заходу обмінювались власним позитивним досвідом, отримували доречні консультації і поради і дійшли згоди, що овочівництво може бути прибутковим, не вимагаючи надмірних капіталовкладень.

Переглядів 973