Версія для друку
П'ятниця, 01 грудня 2017 15:12

«Об’єднуємо зусилля до зайнятості осіб з інвалідністю»

       Саме за такою темою відбувся інформаційний захід 01 грудня 2017року у Камінь-Каширському районному центрі зайнятості, учасниками якої були представники районного центру зайнятості, об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Камінь – Каширському районі, Камінь-Каширського територіального центру соціального обслуговування, особи з інвалідністю.

         Міжнародний день людей з інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно людей з інвалідністю, прийнятій Генеральною Асамблеєю в 1982 році і названа Десятиліттям людей з інвалідністю відзначила директор районного центру зайнятості Лілія Дзямко.

         Не секрет, що рівень зайнятості є одним із основних критеріїв, який дозволяє людям з інвалідністю відчути себе повноправними членами суспільства. Одним із пріоритетних завдань державної служби зайнятості завжди залишається допомога незахищеним верствам населення, в тому числі людям з особливими потребами.

         Раїса Пасмор, заступник директора-начальника відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості проінформувала про адресне надання соціальних послуг особам з обмеженими можливостями, які звертаються до центру зайнятості, з урахуванням їх програм реабілітації, медичних показань, особливих нахилів, здібностей, по вивченню можливих шляхів їх трудової реабілітації та працевлаштування, зокрема: консультування, інформування, сприяння працевлаштуванню, організація професійного навчання, сприяння започаткуванню власної справи, залучення до громадських робіт та інших робіт тимчасової зайнятості. У центрі зайнятості створені умови для безперешкодного доступу до інформації про попит на робочу силу, вибір виду діяльності, професійне зростання та можливість працевлаштування, використовуючи сучасні інформаційні технології: розміщення резюме на Інтернет-порталі державної служби зайнятості «Труд» (www.trud.gov.ua), відео-резюме на сайтах обласної служби зайнятості Facebook, YouTube.

       Такий підхід значно розширює можливості укомплектування вакансій, що призначені для осіб з інвалідністю, адже роботодавець зможе самостійно проаналізувати резюме таких осіб, а за бажанням, навіть зателефонувати та запросити на співбесіду чи скайп-співбесіду.

Заступник начальника об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Камінь-Каширському районі Людмила Михалик зосередила увагу на Закон України «Про пенсійне забезпечення» в частині пенсійного забезпечення інвалідів.

         Володимир Климюк, заступник начальника Камінь-Каширського територіального центру соціального обслуговування розповів про напрямки діяльності служби.    

Міжнародний день інвалідів нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними серед здорових співгромадян.

     Учасники заходу висловили впевненість, що тісна співпраця забезпечить повне розуміння проблем осіб з обмеженими можливостями, а прикладені зусилля, які спрямовуються на забезпечення вирішення проблем цієї категорії громадян, допоможуть їм відчути себе соціально значимими. Працююча людина є найбільш захищеною, тому комплекс соціальних служб повинен спрямовуватися назустріч кожній особі з інвалідністю, для адаптації її в трудовій діяльності та суспільному житті.        

Переглядів 1185