Версія для друку
П'ятниця, 08 грудня 2017 09:27

Щоб не стати жертвою насилля

     В Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбувся захід для безробітних громадян в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Семінар проведено з метою підвищення обізнаності населення з питань попередження насильства, протидії торгівлі людьми та формування свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства. Взяли участь заступник директора-начальник відділу районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Соловей, начальник К-Каширського бюро правової допомоги Інна Бондар, профорієнтатор центру зайнятості Валентина Козік.

     На сьогодні проблема насильства в сім’ї надзвичайно актуальна для нашої держави,-наголосила Людмила Соловей,-адже потерпають найбільше соціально- незахищені верстви населення, серед яких жінки та діти. Вона проінформувала про основні види насильства та його наслідки. Залякування, жорстоке та погрозливе поводження призводить до втрати здоров’я, життя людини.

     Інна Бондар акцентувала увагу присутніх на основних ризиках нелегальної трудової міграції, надано поради як не стати жертвами торгівлі людьми. Сьогодні багато людей, виїжджаючи за кордон, працюють без необхідних документів, дозволів та контрактів, а це робить їх безправними, і стає причиною потрапляння в тенета торгівців людьми. Присутнім запропонували безкоштовні послуги з надання консультацій, роз’яснення, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру.

Будь-які форми насильства є порушенням прав людини. Треба бути уважними та обережними, в тому числі, при влаштуванні на роботу. Валентина Козік ознайомила присутніх з можливостями легального працевлаштування в Україні, що дає соціальні гарантії та захист від незаконних дій шахраїв.

   По закінченню заходу учасники отримали тематичні інформаційні буклети.

Переглядів 1197