Версія для друку
Середа, 14 лютого 2018 15:08

Ефективне ведення сільського господарства

     В Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбувся навчальний семінар для жителів сільської місцевості на тему «Ефективне ведення сільського господарства». Захід проведено в рамках освітнього проекту «Зимова агрошкола» за участю заступника начальника управління агропромислового розвитку, інвестицій, економіки та розвитку інфраструктури К-Каширської РДА Івана Івановича Мартинюка. Обговорювали питання щодо покращення родючості орних земель . Адже земля – це один із основних засобів сільського господарства.

     Часто спостерігається невміле використання одноосібниками своїх земельних наділів. Майбутній урожай і дохід селянина залежить від багатьох факторів, в тому числі від якості грунтів. Лектор звернув увагу присутніх на важливості правильного догляду за орними землями та підготовки грунтів до посіву насаджень.   Він розповів про особливості грунтів регіону, заходи щодо підвищення їх родючості, адже саме родючі грунти забезпечують рослин необхідною кількістю поживних речовин, води та повітря. Маючи власний досвід по вирощуванню сільськогосподарських культур, Іван Мартинюк навчав жителів села як правильно вносити органічні та мінеральні добрива, як відновити врожайність земельних ділянок, які довгий період не були у користуванні, надавав поради щодо механізованого обробітку землі та догляду за нею.

   У формі діалогу обговорювались проблемні питання учасників, де кожен отримав професійну відповідь та корисну інформацію.

Переглядів 1090