Версія для друку
Четвер, 01 липня 2021 16:33

Ризики нелегальної трудової міграції

Для безробітних Камінь-Каширської районної філії Волинського ОЦЗ  проведено семінар «Ризики нелегальної трудової міграції» за участю начальниці Камінь-Каширського бюро правової допомоги Інни Бондар.

На семінарі основну увагу присутніх зосередили на умовах легального працевлаштування, навіть якщо працевлаштування буде в іншій країні. Наголосили, що міграційні потоки набувають глобальних масштабів. Сприятливі умови для цього забезпечують розвиток транспортного сполучення і засобів комунікації, дедалі більша відкритість кордонів та інші явища глобалізації, що роблять подорожі менш ризикованими, а перебування за межами батьківщини більш безпечним. Під час спілкування представниця бюро  розповіла про основні аспекти трудового законодавства.

Фахівець служби зайнятості звернула увагу присутніх на тому, що нелегальна праця несе в собі найбільший ризик стати жертвою трудової експлуатації. І перед прийняттям такого рішення варто усвідомлювати, що втрачає людина, приймаючи рішення про трудову міграцію, а тим більше нелегальну? Офіційне працевлаштування є, в першу чергу, гарантією соціального захисту працівників.

Переглядів 735