Версія для друку
Понеділок, 03 квітня 2017 10:58

Звернення громадян за 2016 рік

Автор
Оцініть матеріал!
(3 голосів)

За 2016 рік до районної державної адміністрації надійшло 837 звернень громадян, що на 119 звернень більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року (718). Із загальної кількості  звернень  отримано письмових 771 звернень - на 95 звернень  більше, ніж у минулому році  (за звітний період минулого року звернулася письмово 676 осіб).

За 2016 рік до районної державної адміністрації надійшло 837 звернень громадян, що на 119 звернень більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року (718). Із загальної кількості  звернень  отримано письмових 771 звернень - на 95 звернень  більше, ніж у минулому році  (за звітний період минулого року звернулася письмово 676 осіб).

Згідно з графіком прийому громадян з особистих питань на прийомі у керівництва райдержадміністрації побувало 66 особи, що на 24 більше за минулорічний показник  (42 звернення).

У центр надання адміністративних послуг звернулося 9102 громадян.

За 2016 рік у райдержадміністрацію надійшло на розгляд 70 колективних звернення (за  2015 рік надійшло 24). У цих зверненнях піднімалися питання щодо ремонту комунальних доріг, будівництва школи, незгоду (на думку заявників) із незаконною вирубкою лісу тощо.   При їх  розгляді   вся  діяльність спрямовувалася на  більш повне  задоволення  потреб  і законних вимог заявників.

Через органи влади вищого рівня надійшло 222  звернень( за звітний період 2015 року - 152), з них:

 

2015 року

2016 року

різниця

КУ „Контактний центр у Волинській області”

15

 

-15

Кабінет Міністрів України

110

213

+113

Обласна державна адміністрація

26

7

         -19

Обласна рада

1

2

+1

ВСІХ:

152

222

+70

Таке суттєве збільшення кількості звернень до вищестоящих органів від жителів району пов’язане із призначення субсидії, невдоволенням щодо незначного її розміру. Значна кількість звернень по питаннях щодо сприяння у призначенні  державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, або незгоди у зв’язку із відмовою у призначенні цієї допомоги. Основною причиною  відмови у задоволенні  звернення про призначення допомоги є те, що  у складі сім’ї є працездатні особи, які не працюють, не служать, не вчаться за денною формою протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги, тому таким заявникам відмовляють у призначенні цієї допомоги відповідно до вимог п. 1 ст. 7 Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Зареєстровано 39 повторних звернень (за 2015 рік надійшло 20 повторних звернень). У цих зверненнях піднімалися питання щодо централізованого холодного водопостачання, призначення субсидії на житлово-комунальні послуги, сприяння у працевлаштуванні, сприяння у виплаті компенсації за збитки заподіяні дикими свинями, вирішення земельних спорів тощо.

Аналіз причин повторних звернень громадян показує,  що порушені у зверненнях питання розглядаються відповідно до чинного законодавства і не завжди можуть бути вирішені позитивно, тому відповіді не завжди влаштовують заявників.

У зверненнях, які надійшли до райдержадміністрації, громадянами району порушено 842  питання (за звітний період період минулого року - 732).

Результат аналізу звернень за характером питань свідчить, що найбільше звернень до райдержадміністрації надійшло з питань соціального захисту населення - 438 звернень, що становить 52 % (щодо призначення субсидії, сприяння у призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, надання матеріальної допомоги);

29,5 % від загальної кількості звернень - з питань аграрної політики та землекористування - 247 звернень (затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою);

6,6 % - з питань захисту прав дітей - 56 звернень (про надання дозволу на приватизацію земельної ділянки чи житлового будинку правом користування яким мають неповнолітні (малолітні) діти).

З усіх питань, які порушувалися у зверненнях громадянами за 2016 рік, 440 вирішено позитивно, 370 – надано роз’яснення і 15 – відмовлено у задоволені.

У зв’язку з тяжким матеріальним становищем заявники звертаються з проханням надати матеріальну допомогу. Для  вирішення соціально-побутових проблем населенням району протягом 2016 р. до районної державної адміністрації звернулися більше 180 громадян  і з районного бюджету надано їм одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 165 500 гривень. 

У звітному періоді проведено 5 засідання комісії з питань розгляду звернень громадян. На засіданні комісії розглядалося питання щодо режиму роботи закладу громадського харчування, розірвання договору оренди водного об’єкта місцевого значення.

Райдержадміністрацією проведено 6 виїзних перевірок стану виконання доручень за результатами розгляду звернень громадян.

Розпорядженням голови райдержадміністрації  № 2 від 02 січня 2016 року «Про графік проведення «прямих телефонних ліній» керівництвом районної державної адміністрації, начальниками структурних підрозділів райдержадміністрації, окремими керівниками установ, організацій району на 2016 рік»  проведено 50  «прямих телефонних ліній. Оголошення про проведення «прямих телефонних ліній» оприлюднюється в районній газеті «Полісся» на першій сторінці та на офіційному сайті Камінь-Каширської райдержадміністрації щосереди.

Відповідно до статей 2, 13, пункту 4 статті 25, пункту 9 статті 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про безоплатну

правову допомогу» в райдержадміністрації діє громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги (розпорядження голови райдержадміністрації від 06 грудня 2011 № 395). За звітний період звернулося  43 громадяни.

26 лютого 2016 року на засіданні колегії районної державної адміністрації заслуховувалися питання  «Про підсумки роботи зі зверненнями громадян, що надійшли до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування за 2015 рік». З розглянутого питання прийнято  рішення від 26.02.2016 № 1/4 та розпорядження голови райдержадміністрації від 26.02.2016 № 60.

29.03.2016 на засіданні колегії райдержадміністрації розглядалося питання  щодо роботи виконавчих  комітетів Боровненської, Великообзирської, Верхівської, Піщанської сільських рад по виконанню делегованих повноважень, дотриманню вимог законів України «Про звернення громадян», «Про службу в органах місцевого самоврядування», прийнято рішення та  відповідне розпорядження голови райдержадміністрації,  04 липня 2016 року - про роботу виконавчих комітетів Новочервищанської, Нуйнівської, Сошичненської та Тоболівської сільських рад, а 12 жовтня 2016 р.- про роботу Грудківської, Добренської, Осівцівської та Хотещівської сільських рад.

Здійснювалися виїзди мобільним соціальним офісом, утвореним розпорядженням голови райдержадміністрації № 226 від 15 червня 2012 року.

Протягом 2016 року здійснено 42 виїзди в населені пункти району. До працівників управління соціального захисту населення районної державної адміністрації звернулося більше 500 заявників. В переважній більшості питання стосувалися переоформлення житлових субсидій, призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, надання одноразової матеріальної допомоги, призначення одноразової державної допомоги одиноким матерям. Всім жителям надано відповідні роз’яснення.

До виконавчих комітетів районної, міської та сільських рад надійшли 11792 звернень, що на 795 звернень менше, ніж за минулий рік. Аналіз надходжень звернень до міської та сільських рад свідчить, що найбільше заяв надійшло від громадян Осівцівської, Верхівської, Раково-Ліської сільських та Камінь-Каширської міської ради. У зверненнях найчастіше піднімаються питання аграрної політики, земельних відносин, надання матеріальної допомоги, призначення житлової субсидії і забезпечення паливними дровами демобілізованих учасників антитерористичної операції.

За звітний період до районної державної адміністрації надійшло 73 запити на публічну  інформацію. Питання торкалися обсягів виробництва сільськогосподарської продукції підприємствами району, торгівлі та захисту прав споживачів, інформації про роботу дошкільних навчальних закладів району та перерахунку пенсії колишніх посадових осіб райдержадміністрації.

Протягом 2016 року у  друкованих засобах масової інформації    висвітлено 25 виступів керівників райдержадміністрації та 35 начальників  структурних підрозділів, окремих територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Переглядів 3800

Останні з Administrator