16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Понеділок, 29 жовтня 2018 14:44

Експерти розповіли, що чекає на порушників бюджетного законодавства

Які є види порушень бюджетного законодавства і на які санкції чекати порушникам, розповіли експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки Програми «U-LEAD з Європою») підготували інформацію щодо основних норм дотримання бюджетного законодавства (ПЕРЕГЛЯНУТИ).

До однієї з важливих управлінських функцій належить функція контролю. Ефективність роботи органів виконавчої влади і місцевого самоврядування значною мірою залежить від належної організації контролю за виконанням законів, рішень, розпоряджень та інших документів. Систематичний контроль необхідний для виявлення та усунення недоліків у діяльності об’єктів управління та причин, що їх породжують.

Серед видів контролю одне з провідних місць займає фінансовий контроль:

Фінансовий контроль – перевірка достовірності, законності, доцільності і ефективності господарських та фінансових операцій. Спрямований на забезпечення законності, фінансової дисципліни і раціональності в ході формування, розподілу, володіння, використання та відчуження активів. Мета - ефективний соціально-економічний розвиток усіх суб’єктів фінансових правовідносин.

Одним із різновидів фінансового контролю є бюджетний контроль, що здійснюється в бюджетному процесі та направлений на встановлення законності, достовірності, економічної ефективності діяльності учасників бюджетного процесу.

Бюджетний контроль – система заходів органів державної влади та органів місцевого самоврядування, спрямованих на забезпечення законності дій учасників бюджетного процесу під час складання, розгляду, затвердження, внесення змін, виконання бюджетів і звітування про їх виконання. Мета - забезпечення законності бюджетної діяльності.

Питання бюджетного контролю регламентуються положеннями Бюджетного кодексу, зокрема Главою 17, у якій визначено органи контролю та перелік їх повноважень.

Відповідальність за порушення бюджетного законодавства (таблиця)

 

Джерело: https://decentralization.gov.ua/news/9971

Переглядів 2336
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua