20 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Оголошення>Суб’єкти господарювання, робота яких пов’язана з пестицидами, повинні отримати посвідчення про право роботи з пестицидами!
Четвер, 09 травня 2024 10:07

Суб’єкти господарювання, робота яких пов’язана з пестицидами, повинні отримати посвідчення про право роботи з пестицидами!

Порядок отримання посвідчення про право роботи з пестицидами

Цей Порядок визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами особами, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами.

Дія Порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому вигляді.

Порядок одержання посвідчення про право роботи з пестицидами включає такі етапи:

  • проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами;
  • проходження тестування;
  • отримання свідоцтва про проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами;
  • отримання посвідчення про право роботи з пестицидами.

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами проводить Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області відповідно до затвердженої Програми. Зазначене навчання проводиться в очній або дистанційній формі на платній основі, що визначено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.02.2013 № 96.

Для проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особи подають у паперовій або електронній формі засобами інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем до Головного управління:

  • заяву про проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами (згідно постанови КМУ від 09.05.2023 № 458);
  • документ, що підтверджує внесення плати за проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами.

Після завершення навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особа проходить перевірку знань в Головному управлінні шляхом письмового тестування (здійснюється відеофіксація його проведення).

За результатами успішного проходження тестування (не менше 70 відсотків правильних відповідей) видається свідоцтво про проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами. Строк дії свідоцтва про навчання становить два роки з дати його видачі.

Якщо особою надано менше 70 відсотків правильних відповідей, така особа може пройти повторне тестування не раніше, ніж через 5 робочих днів.

Для одержання посвідчення про  право роботи з пестицидами особи або їх уповноважені представники подають Головному управлінню Держпродспоживслужби у Волинській області у паперовій або в електронній формі заяву (згідно постанови КМУ від 09.05.2023 № 458) про видачу посвідчення.

Посвідчення видається на безоплатній основі за умови досягнення особами 18 років та наявності чинного свідоцтва про проходження навчання.

Документ дійсний протягом двох років з дня його видачі і може бути виданий протягом строку дії свідоцтва про навчання.

У разі пошкодження чи втрати свідоцтва про навчання або посвідчення про право роботи з пестицидами видається дублікат.

За детальною інформацією можна звернутися до відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області за адресою: м. Луцьк, вул. Мирослава Скорика, буд. 10 В, телефон  (0332) 77-24-02 , або до пункту фітосанітарного контролю в м.Камінь-Каширський, вул.Українська,1 тел.:0973821046, також такі пункти є в смт.Маневичі, смт.Любешів.

З переліком питань для тестування можна ознайомитисz на сайті Головного управління за посиланням: http://voldpss.gov.ua/department/poriadok-oderzhannia-dopusku-posvidchennia-na-pravo-r/

Зразок:

 - Заява на проходження навчання на проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами;

- Заява про видачу посвідчення про право роботи з пестицидами.

 

Провідний спеціаліст відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Дмитро КУЗЬМИЧ

Переглядів 58 Останнє редагування Четвер, 09 травня 2024 11:42
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua