25 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Оголошення>Щодо дотримання пожежної безпеки
Середа, 27 лютого 2019 15:51

Щодо дотримання пожежної безпеки

В Україні триває чергова передвиборча кампанія до виборів Президента України. В населених пунктах запрацювали агітпункти та незабаром розпочнуть свою роботу виборчі дільниці. У Камінь-Каширському районі будуть працювати 62 виборчі дільниці, більшість із них розміщені у приміщеннях з масовим перебуванням людей, а саме: у будинках культури, клубах, школах, сільських радах. У зв’язку з цим саме керівники об’єктів, де працюватимуть виборчі дільниці повинні вже зараз забезпечити виконання заходів цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та організувати їх дотримання 31 березня 2019 року під час проведення голосування.

Шановні керівники даних об’єктів, Вам необхідно перевірити стан газового та пічного опалення, електропроводів і обладнання, провести випробування опору ізоляції електромережі. Не дозволяється використовувати будь-які побутові електроприлади, а також обігрівачі, які мають несправності, відкриті нагрівальні елементи або виготовлені саморобним шляхом. Подбайте, щоб у печах і димарях не було тріщин, а переділка та відступка від них до спалимих конструкцій будівель відповідала протипожежним вимогам. Ні в якому разі неможна розташовувати меблі, інші горючі речі або матеріали на відстані ближче, ніж 0,5 м від обігрівальних приладів. Перевірте евакуаційні шляхи та виходи. Вони повинні бути шириною не менше 1,2 метри, утримуватися завжди вільними, ні в якому разі не захаращуватися. Двері евакуаційних виходів мають відкриватися в напрямку виходу з будівлі та замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються з середини.

У приміщеннях, де буде проводитись голосування, необхідно встановити сертифіковані вогнегасники, знаки пожежної безпеки, а також телефонний зв'язок із зазначенням номеру виклику пожежно-рятувальної служби - 101. На видних місцях необхідно розмістити плани (схеми) евакуації людей з будівлі та ознайомити з ними членів виборчої комісії і виборців. Особи, які визначені відповідальними за забезпечення пожежної безпеки, перед початком роботи виборчої дільниці зобов’язані ретельно оглянути приміщення та переконатися у повному виконанні протипожежних вимог.

Пам'ятайте, що навіть незначні порушення заходів пожежної безпеки можуть поставити під загрозу не тільки важливі документи, але й життя людей! 

 

Начальник Камінь-Каширського районного відділу Управління ДСНС України у Волинській області Андрій Багнюк

Переглядів 1225
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua