19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Оголошення>Мешканцям Волині допомагають сімейні радники
Вівторок, 16 липня 2019 15:28

Мешканцям Волині допомагають сімейні радники

Першими сімейними радниками на Волині стали Євгенія Коваленко – адвокатеса, яка співпрацює із системою безоплатної правової допомоги, та Віктор Вальчук – юрист, який працює у галузі протидії домашньому насильству з 2000 року. Вони прийматимуть громадян щосереди з 14.00 до 17.00 у Луцькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Луцьк, вул. Прогресу, 7).

Презентація спільної ініціативи Міністерства юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги та громадськості «Сімейні радники» відбулася 15 липня у Луцьку.

«Якщо бодай одна доля буде врятована за допомогою сімейних радників, ця ініціатива вже є ефективною. А таких врятованих доль вже дуже багато. В різних частинах України. Дякую активній позиції новим сімейним радникам у Волинській області. Міністерство юстиції та система Безоплатної правової допомоги максимально сприятиме у виконанні вашої місії», – зазначила заступниця Міністра юстиції України Іванна Смачило.

Сімейні радники – це волонтери, які мають авторитет в соціальних групах, і які можуть оперативно надавати інформацію щодо шляхів вирішення проблем з питань виплати аліментів, захисту від домашнього насильства, батьківських прав та інших. Сімейні радники поширюють інформацію про систему БПД, радять громадянам куди слід звернутися за кваліфікованою допомогою.

Крім Луцьку, сімейні радники працюють ще у шести містах України. 8 липня ця ініціатива стартувала у Харкові. З жовтня минулого року сімейні радники приймають у Києві та Одесі, з листопада – у Львові, Миколаєві та Рівному.

Одне із головних завдань сімейних радників – зруйнувати стереотипи, що сімейні проблеми не варто виносити на загал, що звернення за допомогою до органів державної влади не матиме ніякого результату. Хоча останнім часом завдяки правопросвітницьким кампаніям, діяльностісімейних радників ситуація змінюється на краще. Попит на консультації юристів та допомогу адвокатів системи БПД з сімейних питань зростає. У 2017 році 12,8% звернень (близько 72,4 тис), що надійшли до місцевих центрів з надання БВПД, стосувалися сімейних проблем. Минулого року – 16,7% (понад 104 тис).

«З початку цього року у Волинській області до місцевих центрів з надання БВПД надійшло майже 650 звернень з сімейних питань. У трійці найпоширеніших питань – аліменти, розлучення та насильство в сім’ї. Але ми розуміємо, що переважна більшість людей поки що не наважується говорити про свої проблеми», – зазначила  директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук.

Всі сімейні радники проходять навчання. Координаційний центр з надання правової допомоги за підтримки міжнародних партнерів проводить серію тренінгів з розвитку навичок комунікації та роботи з вразливими категоріями, в першу чергу – з постраждалими від домашнього насильства. Розроблений також дистанційний курс «Сімейний радник».

«Вже майже 19 років я консультую постраждалих від домашнього насильства в усіх куточках країни. Тому просто не міг не приєднатися до важливої та корисної ініціативи «Сімейні радники». Зважаючи на 19-річний досвід роботи у сфері протидії домашньому насильству, переконаний – вихід є завжди, у постраждалих може бути нормальне життя, головне – не мовчати!», – зазначив сімейний радник Віктор Вальчук.

Сімейні радники співпрацюють також з фахівцями державної виконавчої служби Мін'юсту, співробітниками Міністерства соціальної політики, Національної поліції, психологами та ін.

Сімейні радники співпрацюють з юристами системи БПД, фахівцями державної виконавчої служби Мін'юсту, співробітниками Міністерства соціальної політики, Національної поліції, психологами та ін. Край важливе надання комплексної допомоги постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства – медичної, соціальної, психологічної, правової.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63(пн–пт з 9:00 до 18:00). Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

Переглядів 1043
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua