27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Навчальний процес офлайн розпочнеться там, де буде створене безпечне освітнє середовище
Середа, 10 серпня 2022 16:41

Навчальний процес офлайн розпочнеться там, де буде створене безпечне освітнє середовище

На Волині до початку нового навчального року в очному режимі рекомендовані 27 % освітніх закладів з числа обстежених спеціальними комісіями. Про це стало відомо під час наради з питань підготовки закладів освіти до нового навчального року та створення безпечних умов під керівництвом державного секретаря Міністерства освіти і науки України Сергія Захаріна.

За дорученням начальника обласної військової адміністрації участь у нараді взяв його перший заступник Сергій Мовенко.

Сергій Мовенко поінформував, що згідно з попереднім рішенням Ради оборони області, в територіальних громадах, які розташовані у 50-ти кілометровій зоні від кордону з білорусією, навчання відбуватиметься у дистанційному режимі. Це Шацька, Любешівська, Камінь-Каширська та Ратнівська громади. Загалом – 25 % освітніх закладів області.

«При організації освітнього процесу обов’язково буде врахована думка батьків щодо форми навчання. Тим здобувачам освіти, які відмовляться від навчання офлайн, будуть запропоновані альтернативні форми, – зазначив Сергій Мовенко. – Адже живемо у складний час повномасштабної збройної агресії проти нашої держави, тому питання безпеки – на першому місці».

В ході обговорення Державний секретар МОН Сергій Захарін озвучив державну політику щодо нового навчального року.

«Навчальний процес офлайн повинен розпочатися у тих освітніх закладах, де це дозволяє зробити безпекова ситуація. Держава робить усе, щоб це була максимальна кількість шкіл, – заявив Сергій Захарін. – На це є декілька важливих причин. По-перше, потрібно повертати наших громадян у рідну державу, по-друге – кожен має працювати на своєму фронті та підтримувати економіку держава, і останнє – ми маємо забезпечити якісний освітній процес».

За словами Сергія Захарія для дитини важлива соціалізація, спілкування з однолітками, робота з педагогами та виховання у колективі.

 «Режим офлайн буде можливий там, де дозволяє загальна безпекова ситуація і там де створені належні умови для підтримки безпечного навчального середовища, – наголосив посадовець. – Змушувати нікого непотрібно. Але показати дитині де знаходиться школа, варто. Насамперед це стосується школярів початкової ланки».

Слід зазначити, що 1 вересня у кожній школі буде година безпеки, де дітям розкажуть, що робити, якщо знайшли підозрілий предмет, як поводитися під час повітряної тривоги, як відбувається евакуація. Батьки матимуть змогу побачити, як працює заклад та педагоги.

«Якщо батьки бояться відпускати дитину в школу, то керівництво навчального закладу повинно максимально роз’яснити батькам інформацію про вжиті заходи безпеки. Запросити оглянути укриття, шляхи евакуації та відвідати годину безпеки 1 вересня, – сказав державний секретар МОН. – Якщо хтось категорично проти відпускати дитину в школу, ми маємо їм запропонувати альтернативні форми навчання. Але все ж я рекомендуватиму керівникам закладів освіти: хай дитина походить в школу принаймні кілька перших днів. Можливо разом з батьками».

Окрім цього, учасники наради заслухали доповідь керівника управління освіти і науки Волинської ОВА Людмили Плахотної щодо підготовки закладів освіти Волині до початку нового 2022-2023 навчального року в умовах воєнного стану.

«В області активно проводиться підготовка освітніх закладів до навчального року. Готуємося до навчання у процесі офлайн. Остаточне рішення про форму навчання приймає Волинська обласна військова адміністрація з врахуванням позиції органів місцевого самоврядування, педагогічних колективів та звісно батьків», – розповіла головна освітянка області.

Про стан підготовки укриттів у закладах освіти доповів Костянтин Романчук, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Волинській області.

 

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 391
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua