27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>У Сошичненській та Камінь-Каширській громадах відкрили підрозділи місцевої пожежної охорони
Вівторок, 13 грудня 2022 15:48

У Сошичненській та Камінь-Каширській громадах відкрили підрозділи місцевої пожежної охорони

На території Камінь-Каширського району відтепер діють ще дві місцеві пожежні команди – Стобихівська та Видричівська, покликані забезпечити надійний захист жителів громад, виробничих об’єктів і сільськогосподарських угідь від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Відкриття нових підрозділів місцевої пожежної охорони відбулося сьогодні, 13 грудня 2022 року, за участю начальника головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Грушовінчука, його заступника полковника служби цивільного захисту Василя Оліферчука, начальника Камінь-Каширського районного управління головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області полковника служби цивільного захисту Віталія Деркача, а також місцевої влади – начальниці районної військової адміністрації Ольги Ващук, голови районної ради Віктора Суса, керівників Камінь-Каширської та Сошичненської ТГ – Віктора Пася та Ігоря Волосюка.

Необхідність створення підрозділів МПО виникла у зв’язку з віддаленістю населених пунктів від найближчої пожежної частини. Це, своєю чергою, забезпечить оперативність у подоланні пожеж, адже інколи навіть втрачені кілька секунд вартують людського життя.

Слід зазначити, що безпекову ситуацію підтримуватимуть і добровільні пожежні дружини, які залучатимуть за потреби. Вони суттєво полегшать роботу професійних вогнеборців. Добровольці, з-поміж жителів громад, допомагатимуть ліквідовувати надзвичайні ситуації та проводитимуть інформаційно-роз’яснювальні інструктажі серед населення.

Завдяки спільним зусиллям обласного та районного управлінь надзвичайників, влади, громад, підрозділи МПО отримали на озброєння пожежно-рятувальні автомобілі, комплекти спеціального обладнання, бойовий одяг і захисне спорядження.

Стобихівське МПО обслуговуватиме населені пункти: Стобихівка, Карасин, Карпилівка, Радошинка, а Видричівське – Видричі, Бузаки, Краснилівка, Дубровиця, Теклине, Мостище, Мельники-Мостище, Добре, Хотешів, Котуш.

– Сьогоднішні події – знакові для жителів, адже до їх втілення активно долучилися громади. В той час, коли ворог руйнує, ми продовжуємо будувати та дбати про безпеку. Іноді до місця пожежі рятувальникам доводиться долати 40 та більше кілометрів. Втрачається неоціненний час. У зв’язку з цим, створення таких місцевих формувань є дуже актуальним і потрібним. Бажаю, звісно, менше тривожних викликів, але в разі чого – злагодженої роботи. Тримаємо стрій! Працюємо далі! – зазначила начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації

Переглядів 480
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua