28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Волинь інвестиційна: в області шукають можливості залучення міжнародних інвестицій
Понеділок, 13 березня 2023 16:15

Волинь інвестиційна: в області шукають можливості залучення міжнародних інвестицій

Наміри і практичні дії з метою залучення інвестиційних вкладень Євросоюзу в розвиток області обговорили 9 березня 2023 року під час зустрічі керівництва Волинської ОВА та обласної ради із радником віцепрем'єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції України Тарасом Голубом і головою правління ГО «Центр реформ та місцевого розвитку» Андрієм Гінкулом.

За словами Тараса Голуба, у складі Єврокомісії утворено окремий департамент для України. «Такого раніше ніколи не було, тобто процеси дуже активні. А відтак, наше завдання – конвертувати політичну підтримку в практичну. Це стосується як загальнонаціональних програм, так і потужних регіональних. У нас уже є певні успіхи в частині національних програм. Так, Мінінфраструктури подало 6 проєктів з розбудови пунктів пропуску, один із яких буде реалізовано на Волині», – розповів радник.

Окрім того, столичний офіс європейської та євроатлантичної інтеграції України сьогодні робить значний акцент на активізації проєктної діяльності у регіонах і громадах. «Ми сьогодні отримали чудовий шанс просити у Єврокомісії саме те, що нам реально потрібно. Зокрема, для прикордонних регіонів – це дуже важливо в частині транспортного сполучення, митних переходів», – пояснив Тарас Голуб.

Експерти відзначають, що Волинська область є однією з лідерів по роботі із транскордонними проєктами і вже демонструвала успішні приклади їх реалізації.

Перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко, як голова наглядової ради Агенції регіонального розвитку Волині, порекомендував використати досвід Агенції у реалізації проєктів із різних сфер життєдіяльності області і громад. Учасники обговорення погодились, що таке рішення – найбільш дієве, та погодили Агенцію регіонального розвитку Волинської області в якості єдиного центру управління проєктною та інвестиційною діяльністю всього регіону.

Тож незабаром відбудеться засідання наглядової ради Агенції, де розглянуть пріоритетні питання розвитку для залучення міжнародних інвестицій.

 

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 328
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua