27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Жителів району закликають не спалювати суху рослинність і сміття
Понеділок, 20 березня 2023 15:20

Жителів району закликають не спалювати суху рослинність і сміття

З настанням теплої погоди природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Мешканці приватних житлових будинків і дач активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву та сміття.

У населених пунктах спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння. Це загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Крім того, погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів.

Слід зазначити, що вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння та коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів. Руйнується гумус, гинуть ґрунтоутворювальні організми та бактерії, які відіграють важливу роль у мікробіологічних процесах. Це призводить до погіршення якості ґрунтів і, як наслідок, до зниження урожайності.

Через масові підпали трави навесні забрудненість повітря димом виявляється не менш високою, ніж забрудненість повітря навіть від найсильніших пожеж на торфовищах. Під час горіння рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань.

Згідно з чинним законодавством, спалювати суху рослинність ЗАБОРОНЕНО ЗАКОНОМ. Працівники Камінь-Каширського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області спільно з Державною екологічною інспекцією постійно проводяться рейди щодо недопущення пожеж в екосистемах. Особи, які спалюватимуть суху рослинність будуть притягнуті до адміністративної чи кримінальної відповідальності.

 

Камінь-Каширське РУ ГУ ДСНС України у Волинській області

Переглядів 420
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua