02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Фахівці музейної справи віддано підтримують культурний фронт: у районному центрі відбулися тематичні заходи
Четвер, 18 травня 2023 15:36

Фахівці музейної справи віддано підтримують культурний фронт: у районному центрі відбулися тематичні заходи

Міжнародний день музеїв у районі зазвичай відзначають численними заходами: урочистими академіями, конференціями, презентаціями виставкових проєктів. Нинішні умови змістили фокус уваги, позаяк думки прикуті до зони бойових дій, де жертовно здобувається наша свобода. Проте фахівці музейної справи віддано підтримують культурний фронт і вкотре це продемонстрували сьогодні, 18 травня 2023 року, організувавши тематичну зустріч. ЇЇ розпочали із хвилини мовчання в пам’ять про загиблих Героїв.

Серед присутніх – начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук, голова районної ради Віктор Сус, міський голова Віктор Пась, а також небайдужі краяни, які зробили вагомий внесок у збереження духовних скарбів малої батьківщини.

Директорка Камінь-Каширського народного краєзнавчого музею Наталія Пась, вона ж і модератор заходу, зазначила, що через повномасштабну війну, яку розгорнула росія, українські музеї стикнулися з викликами, пов’язаними зі збереженням пам’яток, колекцій, експонатів, віднесених до державного фонду.

– Робимо все можливе, аби убезпечити та захистити культурну спадщину, – наголосила Наталія Олександрівна.

Начальниця РВА Ольга Ващук подякувала музейникам за те, що в будь-яких умовах вони знаходять можливість бути корисними.

– Минуле, сьогодення та майбутнє, повага до народних традицій – це не повний перелік того, що ви дбайливо плекаєте та прищеплюєте навіть молодому поколінню. Війна не зупинила українську культуру. Переможемо! – промовила Ольга Петрівна.

У рамках мистецького дійства відкрили фотогалерею з промовистою назвою «Героям слава!», присвячену світлому спомину про земляків, які полягли смертю хоробрих.

Окрім того, присутні оглянули артвиставку художниці Іванни Маліцької та долучилися до акції «Рушник перемоги вишиваємо разом!».

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації 

Переглядів 520
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua