08 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>З 1 липня «Доступні ліки» – лише за електронним рецептом
П'ятниця, 23 червня 2023 09:51

З 1 липня «Доступні ліки» – лише за електронним рецептом

З 1 липня 2023 року повертається норма відшкодування лікарських засобів за програмою реімбурсації «Доступні ліки» лише за електронним рецептом. Винятком на весь період воєнного стану лишаються прифронтові, тимчасово окуповані і території активних бойових дій.

Урядова програма «Доступні ліки», що забезпечує повну або часткову оплату вартості деяких лікарських засобів з бюджетних коштів, активно функціонує з 2017 року. Однак, з початку повномасштабної війни задля спрощення доступу до лікарських засобів за програмою пацієнти мали можливість отримувати їх і за паперовими рецептами. Нині ж лікарі й аптеки на більшості території України мають можливість працювати з електронними рецептами. Тож для них повертається норма відпуску «Доступних ліків» лише за електронним рецептом.

В той же час для тимчасово окупованих територій і територій, де тривають активні бойові дії, залишається можливість використовувати паперовий рецепт в межах програми реімбурсації.

За словами начальника Управління охорони здоров'я Волинської ОДА Юрія Легкодуха, електронний документообіг набагато зручніший. Відтак ми автоматично виключаємо ризик механічних помилок, що дає змогу здійснити фактичний перерахунок за відпущені лікарські засоби. Окрім того, якщо пацієнт потребує тривалого лікування, повторний е-рецепт на цю групу ліків можна буде отримати дистанційно.

Нагадаємо, державна програма реімбурсації «Доступні ліки» реалізується для лікування найбільш поширених хронічних захворювань в Україні. Пацієнти, які потребують амбулаторного лікування, можуть отримати лікарські засоби, що входять до програми, безоплатно або з невеликою доплатою.

За програмою «Доступні ліки» українці можуть отримати безоплатно або з частковою доплатою препарати за напрямками: серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу, хронічні захворювання нижніх дихальних шляхів (зокрема бронхіальна астма), інсулінозалежний і нецукровий діабет, хвороба Паркінсона, розлади психіки й поведінки, епілепсія, імуносупресивні препарати для людей у посттрансплантаційному періоді.

Переглядів 254
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua