19 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Про функціонування обласних закладів охорони здоров'я в умовах воєнного стану йшлось на брифінгу ОДА
Середа, 26 липня 2023 16:13

Про функціонування обласних закладів охорони здоров'я в умовах воєнного стану йшлось на брифінгу ОДА

Начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Юрій Легкодух розповів, що на Волині завершується формування госпітального округу. Разом з тим, триває дискусія щодо вибору кластерної лікарні у Володимирі та Нововолинську.

«Обидва медзаклади є потужними. Ми неодноразово виїжджали на місця для оцінки ситуації та обговорення питань розвитку кожної з лікарень. Дискусія триває, але на фінальному етапі. В прийнятті цього рішення враховують усе – і спроможність лікарні, і думку колективу та громади», – пояснює Юрій Легкодух.

Загалом на Волині визначено 4 госпітальних кластери у межах адміністративних районів: Луцький, Камінь-Каширський, Ковельський. Рішення щодо Володимирського району буде прийнято незабаром.

Кожен із медзакладів області буде робити ту роботу, яку дозволяє його технічна база та кадри.

«На першому місці – пацієнт, який повинен отримати якісну медичну допомогу. І завдання кожного комунального медзакладу в тому, щоб надавати якісні медичні послуги, – каже Юрій Легкодух. – Ми вистояли у воєнний час, працюємо та навіть розвиваємось. Медицина це постійний розвиток, в тому числі і розвиток медперсоналу».

До слова, із персоналом на Волині немає гострого дефіциту. Але кваліфікованих спеціалістів потребують, особливо у районах, громадах, де є певна недоукомплектація кадрів. Залучення молодих спеціалістів – одне із завдань керівників медичних закладів.

Начальник обласного управління здоров’я переконаний, що сьогодні посада головного лікаря передбачає певне менеджерське бачення.

«Очільник медзакладу повинен чітко бачити потенціал свого колективу, стратегію розвитку установи та послуг, що вони надають. Стимулювати спеціалістів до вдосконалення та навчання, що стане корисним і на практиці», – відзначив Юрій Легкодух.

 

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 290
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua