18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Освітнє середовище: як у районі адаптовуються до нових вимірів безпеки
Понеділок, 25 вересня 2023 14:11

Освітнє середовище: як у районі адаптовуються до нових вимірів безпеки

В умовах воєнного стану першочерговим завданням залишається створення безпечного освітнього середовища. Основою цього є рішення органів влади всіх рівнів. У рамах підготовки до нового навчального року компетентні служби провели відповідні заходи. Тож про те, як заклади освіти продовжують адаптовуватися до нинішніх умов, йшлося під час апаратної наради, яка відбулася сьогодні, 25 вересня 2023 року, під керівництвом начальниці РВА Ольги Ващук.

Нагадаємо, що організація навчально-виховного процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті. Відтак, у районі він проходить за очною, дистанційною формами, а також їхнім поєднанням (змішаною).

Начальниця відділу освіти, молоді та спорту РВА Наталія Красюк повідомила, що дедалі більше закладів освіти працюють у режимі офлайн, адже спільними зусиллями створили належні умови. Попередньо представники районного управління ДСНС обстежили та надали рекомендації щодо облаштування укриттів та інших заходів безпеки.

Зокрема, школярі посилено вивчають усі аспекти життєдіяльності, в тому числі пов'язані з небезпеками воєнного характеру. Для цього на базі шкіл облаштували класи безпеки, які діють у:

- Камінь-Каширському ліцеї № 2 та Воєгощанському ліцеї Камінь-Каширської міської ради, на етапі створення – у Пнівненському;

- Люб’язівському та Залізницькому ліцеях Любешівської селищної ради;

- Прилісненському ліцеї Прилісненської сільської ради;

- Карасинському ліцеї Сошичненської сільської ради.

Слід зазначити, що «Клас безпеки» – це всеукраїнський проєкт, мета якого вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації

Переглядів 260
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua