18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>В умовах безпекових викликів: у районі відбулося командно-штабне навчання
Середа, 27 вересня 2023 10:30

В умовах безпекових викликів: у районі відбулося командно-штабне навчання

Небезпеки воєнного характеру щодня тримають у напрузі. Тож готовність до реагування на виклики має бути всебічною. У зв’язку з цим, у районі посилюють заходи безпеки.

Так, учора, 26 вересня 2023 року, відбулося командно-штабне навчання органів управління та сил цивільного захисту районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Волинської області та її субланок щодо дій у разі надзвичайних ситуацій. Зокрема, під час заходу відпрацювали оперативні дії відповідальних служб із метою усунення проблем, пов’язаних із тривалим відключенням електроенергії, порушенням нормальних умов життєзабезпечення населення, особливо в осінньо-зимовий період.

Під керівництвом заступника начальника Головного управління ДСНС України у Волинській області Віктора Милостивого та начальниці районної військової адміністрації Ольги Ващук був створений штаб із ліквідації надзвичайної ситуації. До роботи долучилися: очільники територіальних громад, працівники структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, спеціалізованих служб із питань цивільного захисту. Присутні поінформували про наявність сил і засобів для подолання ймовірних ризиків. Таким був перший етап навчань.

Другий полягав у наочному відпрацюванні. Його практична частина проходила на базі КНП «Камінь-Каширська центральна районна лікарня». Відповідно до змодельованої ситуації відбулося коротке замикання в електропідстанції, яка обслуговує медичну установу, внаслідок чого знеструмлено відділення, де перебували пацієнти.

Служби екстреного реагування провели ліквідацію надзвичайної ситуації шляхом усунення джерела загоряння, а також підключення потужного дизельного генератора для безпечного функціонування закладу охорони здоров’я.

Разом із тим, відпрацювали роботу пунктів незламності та пересувного пункту управління ДСНС, що на території міста Каменя-Каширського.

По завершенню командно-штабного навчання підбили підсумки. Зокрема, фахівці обласної делегації встановили належний рівень готовності спеціалізованих служб до виконання завдань за призначенням.

– Висловлюю вдячність усім учасникам безпекового заходу за відповідальний підхід до роботи. В нинішніх умовах важливо удосконалювати порядок рішень і дій, аби спрацювати оперативно та злагоджено. Додаткові методичні рекомендації обов’язково будуть враховані, – резюмувала очільниця виконавчої гілки влади в районі Ольга Ващук.

Світлини – Головне управління та Камінь-Каширське районне управління ГУ ДСНС України у Волинській області 

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації

Переглядів 401
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua