18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Модель інтегрованої реабілітації: фізична, психологічна та соціальна підтримка людини
Четвер, 19 жовтня 2023 11:22

Модель інтегрованої реабілітації: фізична, психологічна та соціальна підтримка людини

Про систему реабілітаційної допомоги та вдосконалення послуг з реабілітації на Волині розповіла заступниця начальника обласного управління охорони здоров'я Людмила Рожко під час брифінгу Волинської ОВА.

На сьогоднішній день, враховуючи збільшення кількості учасників бойових дій, внутрішньо переміщених осіб, постраждалих внаслідок воєнних дій, демобілізованих військовослужбовців та інших осіб, які потребують комплексної медичної допомоги – актуальність реабілітації зростає з кожним днем.

Доступність і якість реабілітаційної, психологічної допомоги є головним завданням держави і суспільства, аби повернути людину до нормальної життєдіяльності в умовах воєнного стану.

Тому усі кластерні та надкластерні медзаклади спроможної мережі Волинського госпітального округу працюють над тим, аби забезпечити пацієнтам сучасну реабілітаційну допомогу.

«Це питання пріоритетного напрямку, – відзначає Людмила Рожко. – Потреба у реабілітації зростає, тому зараз усі зусилля прикладені, щоб максимально вивчити забезпечення, оснащення, кадровий потенціал медзакладів. Аби у 2024 році ми вже по максимуму могли забезпечити доступність реабілітаційної допомоги».

Військовослужбовці та учасники бойових дій є окремою категорією пацієнтів, оскільки вони потребують більшого обсягу послуг та зусиль.

«Зокрема, психологічної реабілітації, – наголошує Людмила Рожко. – Збільшується кількість військових психологів, психологів, психотерапевтів. Проводиться регулярне фахове навчання для фахівців у сфері реабілітації, а також адміністрації та керівників закладів охорони здоров’я».

Упродовж минулого року близько 50 закладів первинної медичної допомоги в області уклали договори із Національною службою здоров’я України на пакети послуг із реабілітації та психологічної допомоги. Зараз «первинки» працюють у цих напрямках та планують розширення діяльності. Цей пакет послуг розрахований на цивільне населення та військовослужбовців, які проживають на території області.

«Важливою є взаємодія реабілітаційних закладів та органів соціального захисту на рівні громад. Тому що реабілітація повинна відбуватись комплексно – тобто людина не просто отримала допомогу у медичному закладі, а вона мала підтримку і далі. Це стосується соціальних послуг, адмінпослуг, центрів соціологічної підтримки та іншого. Поруч із медичною реабілітацією є необхідність соціальної адаптації на рівні кожного села, селища, громади. Важлива поінформованість населення – куди і до кого звернутись у разі потреби. Це і є інтеграція реабілітаційної допомоги. Саме таку модель ми будем пропрацьовувати», – відзначила заступниця начальника обласного управління охорони здоров'я.

Більше – у відео брифінгу за посиланням.

 

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 230
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua