18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Погіршення погодних умов: як водіям та пішоходам убезпечити себе на дорогах
Середа, 29 листопада 2023 14:55

Погіршення погодних умов: як водіям та пішоходам убезпечити себе на дорогах

Основними причинами ДТП на автошляхах в осінньо-зимовий період є перевищення встановленої швидкості та неврахування дорожньої обстановки. Про це сьогодні повідомив начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Юрій Сидорук під час брифінгу ОДА.

«Восени та взимку ризик аварій значно збільшується, адже раніше темнішає, дороги часто бувають мокрими, залединілими, засніженими, а негода погіршує видимість під час руху, – зазначив Юрій Сидорук. – Керуванням автомобілем за таких умов вимагає підвищеної уважності та концентрації від самого водія. Тож поліція застерігає не підвищувати швидкість у негоду. Навіть при дуже великому поспіху потрібно пам’ятати про небезпеку, на яку наражаються усі учасники дорожнього руху».

Він додав, що також не всі водії відповідально поставилися до підготовки своїх транспортних засобів до зимового періоду. Саме це і збільшує ризик ДТП.

«Також основними причинами, які призводять до аварій – це перевищення встановленої швидкості та неврахування дорожньої обстановки», – сказав поліцейський.

Він надав рекомендації водіям, аби не потрапити у дорожньо-транспортну пригоду у зимову негоду.

«Найперше, хочу звернутися до водіїв – не будьте самовпевненими. Якщо стан автомобіля чи погодні умови викликають сумніви, то краще скористатися громадським транспортом. Перевірте стан автомобіля, гуму, фари, склоочисники, акумулятор, роботу гальм. Їдьте плавно, не робіть різких рухів кермом чи гальмами. Обов’язково тримайте дистанцію. Обирайте безпечну швидкість, адже зимова дорога цього вимагає», – звернувся пан Юрій до керманичів.

Крім того, він нагадав, що шоферам також не варто забувати за пішоходів. Наближаючись до пішохідних переходів, шкіл та дитсадочків необхідно зменшувати швидкість авто.

«Пішохід також зобов’язаний дотримуватися правил дорожнього руху. Він має знати, що у разі наближення авто з увімкненими проблисковими маячками синього чи жовтого кольорів та зі звуком –  він має утриматися від переходу проїжджої частини», – зауважив начальник управління превентивної діяльності поліції області.

Він додав, що під час недостатнього освітлення дороги пішоходи є найменш помітними.

«Якщо ми говоримо за осінньо-зимовий період, то люди полюбляють носити одяг темного кольору, однак він становить практично нульову видимість для водіїв. Тому пішоходам обов’язково потрібно використовувати у вечірню пору доби світлий одяг», – наголосив поліцейський.

Чоловік зазначив, що водій бачить людину в темному одязі всього за 10-18 метрів. Якщо людина у світлому одязі, то ця відстань становить до 55 метрів, зі світловідбиваючими стрічками на одязі – до 130 метрів.

«У поліції не стоїть завдання когось карати та скласти певну кількість адміністративних матеріалів. Наше завдання – максимально поінформувати людей та наголосити на тому, що кожен має себе вберегти та не допустити біди», – підкреслив Юрій Сидорук.

У разі виникнення надзвичайної ситуації на дорозі звертайтеся на цілодобову гарячу лінію: 0 67 400 60 80.

 

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 290

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua