17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>У школах району працюватимуть офіцери безпеки
Четвер, 04 січня 2024 15:00

У школах району працюватимуть офіцери безпеки

Під завісу минулого року на державному рівні анонсували один із безпекових проєктів. Йдеться про те, що навчальні заклади, розташовані найближче до зон бойових дій або знаходяться у прикордонних районах із росією та білоруссю, охоронятимуть представники поліції.

Про реалізацію цього проєкту на теренах Камінь-Каширщини говорили під час робочої наради. Її провела сьогодні, 4 січня 2024 року, начальниця РВА Ольга Ващук за участю керівників територіальних громад, правоохоронних і силових структур, військових, освітян.

Серед присутніх – заступник начальника управління поліції охорони у Волинській області Юрій Лисай, який детально розповів про нововведення.

За словами Юрія Дмитровича, протягом 2024 – 2025 років в Україні всі заклади загальної середньої освіти планують забезпечити охороною поліції. Нині стартував перший етап проєкту «Офіцер безпеки». Присутність правоохоронців у школах унеможливить доступ сторонніх осіб на території навчальних закладів, а також потрапляння небезпечних предметів. З-поміж основних функцій, які виконуватимуть поліцейські: пропускний режим, публічний порядок, а також профілактичні заходи зі здобувачами знань, що не менш важливо. Для відповідної роботи організують ретельний відбір. Кандидати на цю посаду мають пройти психологічне обстеження, медичний огляд, курси підвищення кваліфікації, стажування, співбесіди з консультаційними комісіями. Для здійснення ініціативи спочатку оберуть фахівців серед працівників патрульної поліції, поліції охорони та територіальних підрозділів ГУ Нацполіції у Волинській області.

Варто зазначити, що профільні міністерства попередньо визначили перелік освітніх установ, де першочергово впровадять безпековий проєкт. На сьогодні це – 23 школи Камінь-Каширського району.

– Звичайно, що проєкт відповідає вимогам часу. Адже разом із належним облаштуванням укриттів – то один із вагомих елементів підвищення безпеки освітнього процесу. Відтак, в охопленні поліцейською охороною маємо акцентувати на школах із більшою кількістю учнів, які знаходяться найближче до кордону. Ще є ряд питань. Їх слід розв’язати, щоб усе запрацювало належним чином. Тож ведемо діалоги, розглядаємо різні думки та варіанти з цього приводу. Налагоджуємо алгоритми спільної роботи з органами поліції, очільниками громад, адміністраціями шкіл, – підсумувала начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації

Переглядів 594
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua