27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Підтоплення на Волині: питання зимового паводку обговорили сьогодні в ОДА
Середа, 14 лютого 2024 10:01

Підтоплення на Волині: питання зимового паводку обговорили сьогодні в ОДА

Відбулась нарада очільника області Юрія Погуляйка із головами північних районів, керівниками профільних структур надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та водних ресурсів Волині.

На порядку денному – зимові паводки у Волинській області.

Як повідомив начальник Регіонального офісу водних ресурсів на Волині Роман Євліков, в області підтоплено та затоплено 13720 гектарів сільськогосподарських угідь:

«Хочу наголосити, що основною причиною цих підтоплень стала, починаючи із жовтня, подвійна норма опадів щомісяця. Постійно працюють насосні станції. Є аварійні бригади, які регулярно роблять ремонтні роботи, виїжджають на місця, де це необхідно».

Усі водогосподарські організації працюють в штатному режимі підвищеної готовності, забезпечуючи постійний контроль за технічним станом водогосподарських об’єктів. Загалом на балансі Волинського РОВР є 46 насосних станцій. Упродовж минулої доби одночасно працювали 13 насосних станцій, з них: 2 у Ковельському районі та 11 у Камінь-Каширському.

Очільниця Камінь-Каширської районної військової адміністрації відзначила, що наразі обсяг підтоплених земель у районі менший, ніж у минулому році.

«Стохід потрошки починає спадати, а Прип’ять, на жаль, прибуває. Маємо три підтоплені господарські будівлі, у воді близько 5 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь та людських городів. Ми географічно нижче розташовані, тому вода іде до нас. Однак критичної ситуації немає», – повідомила Ольга Ващук.

Водночас начальниця Ковельської РВА Ольга Черен розповіла, що підтопленими є 8,5 тисяч гектарів та один приватний будинок. Річка Прип’ять в районі Шацької громади лишається в руслі, але ближче до Заболоття виходить з берегів.

Очільник області напряму поцікавився, яка допомога необхідна. Однак наразі у згаданих районах із повенями справляються власними силами.

Керівник обласного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Мирослав Дем'янчук упродовж вихідних особисто оглянув підтоплені масиви. Разом з районами ДСНС готується до можливого підняття рівня води. Фахівець відзначає, що велику роль у підтопленні відіграють ґрунтові води, рівень яких вище нуля. Тому відкачування на деяких ділянках неможливе, адже вода відразу прибуває. Де необхідно, задіюється техніка та особовий склад.

Разом з тим, підсумовуючи наслідки зимових паводків на Волині, усі учасники наради вбачають в повені певну перевагу. Адже затоплені території районів, близьких до кордону з білоруссю, створюють природну перешкоду для імовірного вторгнення.

«Природа за нас, природна стихія сама допомагає у захисті прикордоння. Це і погано, і разом з тим нам допомагає, – зауважив Юрій Погуляйко. – А з підтопленням ми впораємось. Відповідні структури працюють на місцях, ситуація контрольована. Всі необхідні кроки робляться. Якщо потрібна допомога людям, відновлення господарствам – все буде. Будемо розбиратись, коли зійде вода».

 

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 270

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua