17 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Безбар’єрність: на Камінь-Каширщині говорили про створення доступного середовища для різних груп населення
Четвер, 22 лютого 2024 12:46

Безбар’єрність: на Камінь-Каширщині говорили про створення доступного середовища для різних груп населення

Про безбар’єрний простір, його важливість і реалізацію відповідних проєктів – питання, які стали предметом обговорення під час інформаційного заходу, що відбувся сьогодні, 22 лютого 2024 року.

Серед присутніх – лідери руху «ЗЕ!Жінки» на Волині, керівництво району та міста, представники територіальних громад, фахівці галузей освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери, правоохоронних органів, члени громадських організацій, які опікуються людьми з інвалідністю.

Начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук взяла участь у відкритті тематичного заходу.

– Безбар’єрність – норма, яка завжди мала особливу суспільну вагу та значення, а нині вона набула нового змісту у зв’язку з воєнними реаліями. Безбар’єрність – то не тільки про фізичну, інформаційну, соціальну, цифрову, освітню складові, а насамперед – про розуміння, прийняття і створення комфортного простору для кожного громадянина, – каже Ольга Петрівна. – Мені імпонує вислів, що важливо усувати бар’єри не тільки на вулицях, а й у свідомості українців та українок. Тому на часі – проєкти, покликані популяризувати в суспільстві культуру безбар’єрності. І це потрібно робити. Про це потрібно говорити. Це необхідно втілювати в життя на всіх рівнях. Знаково, що завдяки ініціативі Першої леді Олени Зеленської, Україна демонструє свою стурбованість відповідними питаннями.

Своєю чергою, міський голова Віктор Пась поділився досвідом впровадження безбар’єрності в Камінь-Каширській громаді.

Загалом зустріч пройшла у форматі максимально конструктивного діалогу.

У фокусі уваги – створення найбільш сприятливих умов, щоб відновитися й адаптуватися до цивільного життя захисникам і захисницям, які пройшли горнило війни.

Що відбувається з людиною, яка повернулася з війни?
Як допомогти людині впоратися з апатією?
Що не варто питати військових?
Як правильно подякувати?
Як облаштувати безбар’єрний простір і зручний побут для ветеранів/ветеранок з інвалідністю?

Відповіді на ці та інші запитання можна знайти у новому розділі «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» у «Довіднику безбар'єрності».

Нагадаємо, що «Довідник безбар’єрності» – це гід з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови — без дискримінаційних чи стереотипних фраз стосовно різних людей. Він створений за ініціативи Першої леді Олени Зеленської та у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації

Переглядів 393
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua