02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>На Волині працює 49 поліцейських офіцерів громад
П'ятниця, 01 березня 2024 14:15

На Волині працює 49 поліцейських офіцерів громад

Наразі 49 офіцерів громад працює у 35 територіальних громадах області, а вже незабаром їх кількість зросте.

Про це повідомив сьогодні, 1 березня 2024 року, начальник сектору взаємодії з громадами управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції у Волинській області Роман Богдан під час брифінгу в ОДА.

За його словами, з 2019 року на території Волині реалізують проєкт «Поліцейський офіцер громади», який є наступним кроком у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на цій території, але й житиме там.

«Минулого тижня відбувся випуск офіцерів, які успішно пройшли навчання та в подальшому будуть закріплені за територіальними громадами і призначені на посади поліцейських офіцерів громад. Таким чином наприкінці березня цього року в 45 територіальних громадах працюватиме 61 поліцейський офіцер громад», – зазначив Роман Богдан.

Варто відзначити, що відповідно до затверджених норм, офіцер громади обслуговує 6 тисяч населення у сільській місцевості та 7 тисяч – у міській. Відтак, нині налічується 7 громад, де працює по два офіцери громад, а ще в 4-х – по три співробітника.

До обов’язків офіцерів громад належить: патрулювання, бесіди з учнями в школах, встановлення адміністративного нагляду за раніше судимим особами, реагування на заяви та повідомлення громадян, здійснення контролю за дотриманням правил дорожнього руху тощо.

Окрім того, представник Нацполіції детально зупинився на позитивних результатах діяльності офіцерів громад. Для прикладу, в Підгайцівській ТГ за ініціативи поліцейського офіцера громад встановили камеру відео спостереження на відрізку дороги у селі Струмівка. Це були превентивні заходи для зменшення кількість дорожньо-транспортних пригод. Натомість водії-порушники швидкісного режиму сплачують штрафи, а їх частку спрямовують до місцевого бюджету.

Інший позитивний випадок стався під час патрулювання, коли офіцер громади виявив на узбіччі автомобіль. Там перебувала вагітна жінка. Співробітник поліції доправив її до пологового, де народився здоровий малюк. А в подальшому цей офіцер громади став їхнім хрещеним батьком.

«Дійсно є дуже багато позитивних прикладів, про які можна довго говорити. Навіть були такі випадки, коли офіцери громади зверталися до голів громад з метою встановлення додаткового освітлення. Тому ми й керуємося принципом "Community Policing" – це взаємодія поліції і громади. Тобто поліцейський стає ближче до населення, комунікує з ним, реагує на ті проблемні питання та намагається їх усунути», – додав начальник сектору взаємодії з громадами управління превентивної діяльності.

Окрім того, анонсували, що в квітні у Ковельському та Камінь-Каширському районах планують замінити всіх дільничних офіцерів поліції та поліцейських офіцерів громад.

 

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 267
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua