16 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Історична угода між Україною та США
П'ятниця, 14 червня 2024 10:40

Історична угода між Україною та США

Щодо безпекової угоди з США:

  • Президенти Зеленський і Байден підписали найсильнішу угоду з усіх, які були між Україною і США за час незалежності України. Фактично, ми виходимо на рівень справжнього союзництва, і це безперечне досягнення України. Ніколи раніше такої сильної угоди між Україною та США не було.
  • Угода містить юридично зобовʼязуючу частину – це дає документу особливе значення. В цій частині зазначається, що Америка зобовʼязується забезпечувати стабільний рівень підтримки України щороку на 10 років – йдеться про ключові аспекти підтримки, зокрема оборонну. Це абсолютно можливо і попри всі складнощі ми в комунікації з американською стороною завжди виходимо на необхідний рівень. Також в юридично зобовʼязуючій частині – відповідальність Росії за війну, використання російських активів на користь України, санкції проти Росії – все те, що нам необхідно. Це хороший результат.
  • Америка зобовʼязується підтримувати Україну і в час війни і у час миру – ми домовились про дійсно довготривалу підтримку. Також в тексті угоди вперше застосовано слова про те, що Америка буде підтримувати Україну для перемоги України, а не звичне формулювання про “підтримку стільки, скільки необхідно”.
  • Угода визначає, що ми будемо співпрацювати і для розвитку нашого оборонного виробництва. Це те, що робитиме Україну постійно сильнішою. Наші домовленості дозволять створити нові робочі місця і для українців, і для американців – це хороші робочі місця в технологічному оборонно-промисловому комплексі.
  • Щодо зброї в угоді з Америкою вказано, що США допомагатимуть разом з партнерами в постачанні Україні систем “Патріот”, а також ескадрилей винищувачів – зокрема, але не виключно F-16. Це важливе досягнення – фіксація і щодо “Патріоту” і щодо ескадрилей винищувачів.
  • Угода фіксує підтримку Америкою вступу України в НАТО в майбутньому і фактично ця угода є кроком України на шляху в НАТО.
  • Україна вдячна президенту Байдену за лідерство та роки підтримки, вдячні й обом партіям та палатам Конгресу за те, що вони допомагають нам захищати незалежність України. Угода є однозначно успіхом України та зміцнює глобальне лідерство Америки. Такий новий рівень відносин з Америкою став можливим завдяки сміливості українців – сміливість змінює історію.

 

Переглядів 65
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua