16 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>На Волині розпочав роботу Комітет ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики
П'ятниця, 12 липня 2024 13:31

На Волині розпочав роботу Комітет ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики

Упродовж двох днів на Волині триватиме виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики. За дорученням очільника Волинської області, участь у роботі Комітету бере його заступник Тарас Шкітер.

Питання української культури в умовах війни об’єднало народних депутатів України, Міністерство культурної та інформаційної політики, керівників обласної виконавчої та законодавчої влади області, представників громад, закладів культури та мистецтва Волині.

«Після дворічного досвіду введення бойових дій ми стикнулися з викликами, які були для нас незрозумілі ще в перші місяці вторгнення. Тоді нашим пріоритетом було зберегти наше довоєнне надбання, те, що дісталося нам та було зроблене працею людей в закладах культури, – сказав в.о. міністра культурної та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. – Станом на зараз нашим завдання залишається збереження, але необхідність продовження життя в умовах війни поставило ще одне завдання – створення умов для функціонування сфери культури».

Заступник голови ОДА Тарас Шкітер привітав гостей Волині, а також зазначив, що області є що показати і над чим працювати у культурній сфері.

«Перш за все, вітаю членів комітету Верховної Ради України на Волині та дякую за увагу до таких важливих питань в умовах воєнного стану, – наголосив Тарас Шкітер. – Яскравим прикладом культурного осередку нашої області є літературно-меморіальний музей Лесі Українки, на території якого ми зараз знаходимось. Трохи пізніше ми долучимось до презентації оновленої експозиції меморіальних будинків, які відреставрували у рамках державної програми ще у 2021 році. Однак, відкриття відтермінували через повномасштабне вторгнення. До слова, усе це відбуватиметься у рамках фестивалю Літо в садибі Косачів».

Загалом виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики на Волині триватиме впродовж 12-13 липня.

Відтак, окрім садиби Косачів, члени Комітету відвідають Музей сучасного українського мистецтва Корсаків, Луцький та Окольний замок, а також Олицький замок Радзивілів, адже саме ця локація була одним з пріоритетних напрямків роботи Комітету з 2019 року.

 

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 73
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua