22 серпня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Серпень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Головна>Новини>Юрій Погуляйко взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад
Середа, 21 серпня 2024 10:50

Юрій Погуляйко взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад

20 серпня у Кропивницькому відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Зараз наш порядок денний очевидний. Зовсім скоро початок навчального року для українських дітей і студентів, зовсім скоро опалювальний сезон, до якого мають бути готовими всі українські громади, і зовсім скоро новий політичний сезон у наших партнерів, а це – продовження перемовин із Євросоюзом щодо вступу України, бюджетні процеси в партнерів. Тобто у нас із вами є коло питань – і внутрішніх, і зовнішніх, – які прямо впливають на життя наших людей, наших громад і всієї нашої держави», – сказав Володимир Зеленський.

Участь у засіданні взяли керівництво держави, Уряду, центральних органів влади, народні депутати, начальники ОВА, голови громад, а також міжнародні представники. Волинь представляли начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, Луцький міський голова Ігор Поліщук, Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась, Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук та Боратинський сільський голова Сергій Яручик.

Відкриваючи засідання, Глава держави наголосив, що необхідно повністю реалізувати програму укриттів у школах. Щоб у новому навчальному році якнайбільше дітей могли піти у школу офлайн.

Юрій Погуляйко на своїй сторінці у фейсбуці зазначив, що на Волині до першого класу зараховано – 13,5 тисяч учнів (у минулому навчальному році – 11,5 тисяч).

«Для безперебійного функціонування навчальних закладів взимку створюється запас палива, який станом на сьогодні становить 60% від запланованого і здійснюється згідно з помісячними кошторисними призначеннями та відповідно до плану завозу, – повідомив начальник ОВА. – У закладах загальної середньої освіти наявні та готові до використання 445 генераторів. У закладах дошкільної освіти – 139 електрогенераторів, а у профтехах – 45».

Також під час засідання Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський доповів про оборону українських воїнів на Покровському й Торецькому напрямках і ситуацію в прикордонній смузі. Для створення зони безпеки, припинення обстрілів із території РФ та випередження ворога Сили оборони здійснюють наступ у Курській області.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак відзначив партнерські відносини на рівні міст і регіонів і закликав нарощувати ці зусилля.

«Кожна область і кожне місто мають працювати над зміцненням міжнародних зв'язків. Нам потрібні не просто підписані документи, а відчутні результати партнерства. Технічна допомога, спільні проєкти, залучені кошти, розвиток і впровадження політик на місцях», – сказав він.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував про підготовку енергетичної системи до зими, зокрема про виділення додаткових коштів на розбудову потужностей та посилення захисту енергооб’єктів від російських атак. Окрему увагу очільник уряду приділив інвентаризації сільськогосподарських угідь.

«23% земель не внесені до кадастру. Сьогодні підписуємо меморандум для прискорення цього процесу. Це буде спільна робота центру та регіонів. Усі землі мають бути внесені до кадастру, завдяки чому потенційні додаткові щорічні надходження до місцевих бюджетів становитимуть майже 28 мільярдів гривень», – зазначив Денис Шмигаль.

Перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко розповіла про реалізацію проєктів із розвитку альтернативних джерел енергії. Також у межах засідання Конгресу підписали меморандум у сфері підвищення енергетичної стійкості громад України.

«Щодо Волині, то у 2024 році кількість споживачів, які встановили сонячні батареї зросла на 34% у порівнянні з відповідним періодом до повномасштабного вторгнення», – написав Юрій Погуляйко.

Потужність таких установок складає 41,12 МВт. Крім того, область цілком забезпечена місцевими видами палива.

 

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 50
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua