20 жовтня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Жовтень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Головна>Новини>Камінь-Каширщина: відпрацювали сценарій реагування на можливий «блекаут»
Четвер, 17 жовтня 2024 15:20

Камінь-Каширщина: відпрацювали сценарій реагування на можливий «блекаут»

Всі спеціалізовані служби – в повну готовність, спрямовану на ліквідацію наслідків виникнення надзвичайних ситуацій.

Тож сьогодні, 17 жовтня 2024 року, в районі відбулися тактико-спеціальні навчання щодо закріплення теоретичних і практичних навичок, виконання завдань в умовах воєнних загроз.

Зі слів посадовців Головного управління ДСНС України у Волинській області, такі заходи – є системним повторенням дій органів управління та сил цивільного захисту.

Так, у ході навчання відпрацювали декілька сценаріїв виникнення надзвичайних ситуацій. З цією метою організували засідання комісії з питань ТЕБ та НС.

Перший сценарій – внаслідок масованого ракетного обстрілу, який був сфокусований на об’єкти критичної інфраструктури, відбулося повне знеструмлення споживачів. Окрім того, виникло загоряння на одному з таких об’єктів.

Реагування. Керівники спеціалізованих та екстрених служб (електро-, тепло-, газо-, водопостачання) доповіли про готовність до роботи в умовах  можливого блекауту. Присутні, зокрема, заслухали інформацію відповідальних про автономну діяльність підприємств упродовж 5-7 діб шляхом залучення резервних джерел енергоживлення, функціонування пунктів незламності, укриттів, закладів охорони здоров’я, а також забезпечення мобільним зв’язком і комунікаціями, підтримання публічного порядку, допомогу маломобільним групам населення та людям похилого віку.

Другий сценарій – внаслідок складних погодних умов (вітер, сильні опади у вигляді снігу) утворилися затори на автошляхах місцевого значення, що призвело до зупинки транспортного сполучення; унеможливлення пасажирських перевезень, доставлення харчових продуктів до населених пунктів, роботи аварійних та екстрених служб Камінь-Каширського району.

Реагування. Дорожники та представники органів місцевого самоврядування розповіли про наявність та можливість сил і засобів для подолання наслідків негоди. Разом із цим, йшлося про залучення місцевих фінансових резервів і фондів відповідних громад. Окрім того, продемонстровано готовність снігоочисної техніки та сипучих матеріалів.

– В першу чергу, ці навчання показали нам, наскільки важливо працювати командно, швидко та якісно, щоб не втратити ні секунди, яка почасти вартує надто дорого. Тож думаю, що в результаті ми змогли обʼєднати всі відомства та служби, показати, як вони працюють єдино в умовах надзвичайних ситуацій, які щоденно «диктує» війна. Сьогодні – вчимося і відточуємо дії, а завтра – це може бути реальністю. Тому рука на пульсі. Постійно, – наголосила начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук.

Світлини – Головне управління ДСНС України у Волинській області

 

Відділ гуманітарної політики та інформаційної діяльності райдержадміністрації

Переглядів 182
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua