16 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Сергій Дмитрук: “Торгівля повинна мати чітко окреслені межі й проводитися у рамках діючого законодавства”
Понеділок, 16 червня 2014 16:57

Сергій Дмитрук: “Торгівля повинна мати чітко окреслені межі й проводитися у рамках діючого законодавства”

Голова районної державної адміністрації Сергій Дмитрук провів нараду з начальниками відділів і управлінь райдержадміністрації, керівниками територіальних підрозділів органів виконавчої влади та окремих установ і організацій району. Хвилиною мовчання вшановано пам’ять загиблих українських військових внаслідок терористичного акту.

          Учасники наради обговорили питання щодовпорядкування вуличної торгівлі на території районного центру. З інформацією виступив Камінь-Каширський міський голова Василь Бондар.

          Вулична торгівля, особливо поблизу міського ринку, здійснюється всупереч діючому законодавству, порушуючи санітарні та протипожежні норми. І це не враховуючи те, що мешканці прилеглих будинків постійно скаржаться на шум та незручності, пов’язані з рухом транспорту та організацією торгівлі на відповідній території. Саме про це і говорили учасники наради. Міський голова зауважив, що для продавців молочної продукції, зелені, овочів та фруктів створені всі умови на території ринку. Однак вони, всупереч постійним проханням та попередженням обирають місця продажу, де найбільший потік потенційних покупців. Опісля такої вуличної торгівлі залишається неприбраним сміття.

            Депутат міської ради Ольга Ващук зауважила, що вищеназване питання розглядалося сесією міської ради і було поставлено вимогу впорядкувати вуличну торгівлю, однак проблему так і не вирішено.

          Підводячи підсумки наради, голова райдержадміністрації Сергій Дмитрук наголосив, що контроль за виконанням рішення міськради покладено на постійну комісію з питань будівництва, землекористування, житлово-комунального господарства міської ради. А тому саме міськрада має бути ініціатором і організатором відповідних рейдів. Та й проводитись ці заходи мають частіше, із залученням санепідемстанції, міліції, інших структур. Двоє торгівців, які були притягнуті до адмінвідповідальності з початку року – це дуже мало. І справа не в цифрі, а в тому, що там чи не щодня торгують одні і ті ж особи.

         Питання потребує доопрацювання. Вже досягнуто домовленість між районною радою, райдержадміністрацією і підприємцями щодо впорядкування прилеглої території біля колишнього кінотеатру ”Батьківщина“ та встановлення огорожі.         Потрібно і надалі шукати  компроміс між продавцями, покупцями, мешканцями ближніх будинків та владою. А тому голова райдержадміністрації дав доручення відповідним управлінням та службам підготувати свої пропозиції та зауваження, щоб у мінімальні терміни вирішити проблемні питання, оскільки торгівля повинна мати чітко окреслені межі й проводитися у рамках діючого законодавства.

Переглядів 1772
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua