16 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>На Камінь-Каширщині обговорили проект змін до Конституції України і Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади
П'ятниця, 29 серпня 2014 15:16

На Камінь-Каширщині обговорили проект змін до Конституції України і Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади

На базі Камінь-Каширського району сьогодні, 29 серпня 2014 року відбувся інформаційний семінар з обговорення проектів змін до Конституції України і Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Семінар організовано на виконання Плану заходів Кабінету Міністрів України та доручення голови Волинської облдержадміністрації Волинським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації  працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і  організацій.

Семінар відбувся за участю міського голови, представників структурних підрозділів Камінь-Каширської райдержадміністрації, окремих територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, посадових осіб місцевого самоврядування району.

На порядок денний виносились наступні питання:

1. Історія вітчизняного конституційного права. Законопроекти змін до Конституції України в частині децентралізації влади. По даному питанню інформували доценти кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, кандидати юридичних наук Ольга Юхимук та Володимир Кравчук.

2. Ключові напрямки Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Перед присутніми виступив начальник управління державної служби Головдержслужби України у Волинській  області, доктор політичних наук, професор Валентин Малиновський. У своєму виступі Валентин Ярославович зауважив, що Уряд України широко обговорює основні засади самоврядування в Україні. Ці зміни передбачають децентралізацію влади шляхом передачі владних повноважень регіонам. Згідно концепції розробленої Урядом, в Україні має бути побудована проста та функціонально-логічна система самоврядування, яка покликана забезпечити комфортне життя для громадян у містах та селах. Для реалізації цих змін необхідним є внесення змін до Конституції.

Ознайомившись із вказаними змінами щодо місцевого самоврядування сільські голови  обговорили запропоновану модель реформування з практичної точки зору, змоделювавши ймовірні зміни устрою на підпорядкованих їм територіях. У ході дискусій очільники місцевих громад погодилися, що реформа місцевого самоврядування потребує певних коригувань, зокрема щодо практичного впровадження на місцях. Адже саме Конституція визначає основи системи влади і без відповідних змін провести реформу неможливо.

У ході обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування зауважено, що реформа дасть можливість збільшити громадський вплив на місцеву владу та надасть певну економічну самодостатність регіонам.

По завершенні семінару доповідачі надали вичерпні відповіді на проблемні питання, які виникали в ході інформаційного семінару.  

Переглядів 1715
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua