17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Головна увага – бюджету
Вівторок, 13 січня 2015 08:50

Головна увага – бюджету

Хвилиною мовчання розпочали щопонеділкову апаратну нараду у голови облдержадміністрації: присутні вшанували пам’ять двох волинян, життя котрих забрала війна на Сході. Так 6 січня цього року відбулося перепоховання Вадима Засєкіна, мешканця с. Копилля Маневицького р-ну, тіло котрого вдалося ідентифікувати за зразками ДНК. А ще через два дні, 8 січня, волиняни прощалися із уродженцем Городища, що на території Луцького р-ну, Тарасом Герасимюком. Хлопець загинув у ДТП, що сталося на ділянці автодороги між Слов’янськом та Артемівськом.

Потому голова облдержадміністрації Володимир Гунчик подякував сільським, селищним головам, працівникам райдержадміністрацій, структурних підрозділів облдержадміністрації та усім, хто долучився до новорічно-святкової акції й вітав дітей соціально незахищених категорій. Ще 5 грудня 2014 року голова облдержадміністрації підписав розпорядження «Про затвердження заходів щодо проведення в області новорічних та різдвяних свят для дітей», яким і рекомендував керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів міністерств і відомств долучитися до новорічно-різдвяних заходів для дітей складної долі.

Багато говорили про наповнення обласної казни: аналізували роботу щодо виконання бюджету попереднього року, а також окреслили алгоритм подальших дій щодо формування та механізму затвердження головного фінансового документа краю на 2015-й.

- У четвер, 15 січня, матеріали передамо на розгляд депутатських комісій обласної ради, – повідомив Володимир Гунчик. – Їх також отримають на місцях: сільські, селищні голови, представники райдержадміністрації. Відтак ще за тиждень звернемося до голови обласної ради з проханням скликати й провести бюджетну сесію.

Голова облради Валентин Вітер тут же визначився із попередньою датою – 23 січня 2015 року. Саме цього дня найвищий представницький орган влади Волині збереться на позачергову сесію, де й розглядатимуть головне бюджетне питання. А за три дні до того, 20 січня, в цій же темі працюватиме ще один поважний орган – колегія облдержадміністрації. Як наголосив Володимир Гунчик, на засіданні колегії сформують остаточне бачення, яким буде цьогорічний бюджет краю.

- А враховуючи напрацювання народних депутатів, обраних від Волині, проситиму провести у лютому ще одне засідання сесії, де розглядатимуть бюджет розвитку, – підкреслив голова облдержадміністрації. – Та спершу в січні побачимо, як будуть формуватися зміни до Державного бюджету.

Якщо ж говорити про особливості наповнення казни у минулому році, то варто відзначити, що фінансовий ресурс вимірювався сумою 1, 3 млдр грн. Саме таку цифру озвучили і директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, і начальник головного управління Державної казначейської служби України у Волинській обл. Михайло Леміщак.

- За підсумками 2014-го забезпечено досить високий рівень виконання бюджету – 106%, – повідомив Ігор Никитюк. – Недобір, що становить менше одного відсотка, зафіксований у Луцьку та Іваничівському районі. Пояснити це можна скороченням надходжень податку на доходи від фізичних осіб. Так у обласному центрі відбулося скорочення на СКФ, Луцьктеплі та інших підприємствах, а на території Іваничівщини припинила діяльність шахта № 5. Окрім того, майже втричі скоротилося невиконання бюджетів сільських та селищних рад у порівнянні з показниками 2013 року: з приблизно чотирьох сотень рад проблеми із виконанням бюджету виникли у 21.

Михайло Леміщак акцентував на тому, що на розвиток вугільної галузі у минулому році спрямували 334 млн грн, агропромисловий комплекс дістав більше 10 млн грн. При цьому Володимир Гунчик укотре наголосив: оренда землі – одне з головних джерел наповнення казни. А тому дав доручення своєму радникові Сергію Кошаруку у першому кварталі 2015-го провести аудит усіх земель, включно з паями, землями запасу, землями, що належать міноборони, тощо.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Переглядів 1416
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua