17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Камінь-Каширський район готується до четвертої хвилі мобілізації
П'ятниця, 16 січня 2015 15:14

Камінь-Каширський район готується до четвертої хвилі мобілізації

Як відомо, Президент України Петро Порошенко на робочій зустрічі з керівниками обласних державних адміністрацій підписав Указ про проведення у 2015 році трьох черг часткової мобілізації.                                    

Відповідно до цього, сьогодні, 16 січня, у сесійній залі райради голова районної ради Віктор Сус провів робочу нараду з посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Участь в нараді взяли начальники відділів і управлінь районної державної адміністрації, представники правоохоронних органів, прокуратури та військового комісаріату.                                                                                            

На порядок денний було винесено питання щодо проведення на районному рівні четвертої хвилі часткової мобілізації, яку, відповідно до рішення керівництва держави, заплановано розпочати з 20 січня цього року.

По даному питанню інформував виконуючий обов’язки районного військового комісара Іван Хімчик. Він зауважив, що основна мета проведення нової черги мобілізації – посилення військ у зоні проведення АТО та створення можливостей для ротації.

Як зазначив Іван Васильович, четверта хвиля мобілізації буде проводитись у три етапи: перший триватиме 90 днів, другий і третій – по 60 днів. Наразі проходить підготовка до першого етапу – військкоматом уточнюються облікові дані, спеціальності, стан здоров’я громадян, яких можна призивати до війська.                                                                                                                   

Прокурор району Сергій Веніславський повідомив про адміністративні та кримінальні міри відповідальності за ухилення від призову за мобілізацією.

Враховуючи результати обговорення, голова районної ради Віктор Сус рекомендував сільським головам ефективно активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед територіальних громад щодо категорії громадян, які підлягають мобілізації; правоохоронним органам – надавати військовому комісаріату допомогу у визначенні місця військовозобов’язаних, їх пошуку; сприяти роботі медичних комісій.                                                                       

Крім того, учасники наради обговорили основні інновації нової бюджетної політики відповідно до Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність деяких законодавчих актів України» і зміни до Податкового та Бюджетного кодексів України.

Із нововведеннями присутніх ознайомили начальник Камінь-Каширського відділення Ратнівської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Волинській області Валентин Бебес, начальник управління фінансів райдержадміністрації Валерій Бортнійчук. Керівники податкової служби і фінансового управління гарантували сільським головам надання необхідних консультацій по даних питаннях.

Підводячи підсумки наради, голова районної ради Віктор Сус закликав посадових осіб органів місцевого самоврядування вжити заходів щодо своєчасного прийняття бюджетів територіальних громад, враховуючи зміни чинного законодавства, а також акцентував увагу присутніх на тому, що у важкий для країни час дуже важливо діяти раціонально, злагоджено і бути згуртованими.

Переглядів 1816
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua