17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Волинь готова приймати переселенців
Вівторок, 03 лютого 2015 16:33

Волинь готова приймати переселенців

Широка інформаційна кампанія серед населення щодо правил поведінки під час надзвичайної ситуації та вивезення людей з територій, які обстрілюються терористами стали основними темами засідання державної комісії з надзвичайних ситуацій, що відбулася учора в Запоріжжі під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Як повідомив начальник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, сьогодні в системі працює 7,5 тисяч рятувальників і 2 тисячі одиниць спеціальної техніки. А для проведення рятувальних та аварійно-відновлюваних робіт в Україні створено 8 районів реагування та діє 350 мобільних груп оперативного реагування. Проте вистачає й проблем. Зокрема, в більшості областей захисні споруди готові лише на 40% та до кінця не опрацьована система сповіщення населення.

Відтак Арсеній Яценюк доручив розробити комплекс заходів щодо сповіщення населення у випадку надзвичайних ситуацій та провести навчання з цивільної оборони у навчальних закладах, а також на підприємствах, в організаціях та установах. Окрім того, Глава Уряду наголосив на необхідності поширення об’єктивної інформації серед населення, наприклад розповсюдження коротеньких пам’яток. Також Арсеній Петрович акцентував на необхідності інформування населення про правила поведінки з потенційно-небезпечними предметами.

- Необхідна широка інформаційна кампанія, в першу чергу на територіях, прилеглих до зони проведення антитерористичної операції, – підкреслив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр України доручив ДСНС та головам облдержадміністрацій розробити для відділень служби порятунку та органів влади на місцях опитувальник, який містить відповіді на запитання щодо цивільного захисту населення.

- Треба придбати пожежну і, якщо є необхідність, – додаткову техніку для служби надзвичайних ситуацій, – акцентував Арсеній Петрович. – Ваша проблема – знайти дешеву і якісну техніку, моя проблема – знайти гроші на це.

Зі слів Арсенія Яценюка, в Держбюджеті передбачено 200 млн гривень, аби закупити необхідну кількість спеціальної техніки.

Що стосується питань підтримки та надання допомоги вимушеним переселенцям, то голови облдержадміністрацій отримали вказівку подати дані щодо точної кількості осіб, яких вони можуть прийняти і розмістити на території області. Адже лише за два дні з Дебальцево було вивезено 2 тис. 240 осіб.

Окрім того, Арсеній Петрович наголосив, що в регіонах необхідно провести інвентаризацію тих об’єктів незавершеного будівництва, які знаходяться на стадії готовності більше ніж на 80%. Адже Уряд планує розробити програму, згідно з якою вони будуть завершені, аби в подальшому там розмістити вимушених переселенців.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик доповів, що на Волині на сьогодні перебуває 3 тис. 100 вимушених переселенців. Станом на 1 лютого 2015 року область готова прийняти ще 392 особи.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Переглядів 1285
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua