17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Перша книга про сучасних героїв
Четвер, 05 лютого 2015 19:10

Перша книга про сучасних героїв

Унікальне видання «Вклоняємось доземно українському солдатові» – проект військових журналістів презентували вчора в облдержадміністрації.

В книзі зібрано матеріали – розповіді із зони АТО, написані газетярами видання «Народна армія» впродовж найгарячіших літніх місяців, коли бої на Сході були особливо запеклими. Тираж книги зовсім невеликий – лише дві тисячі примірників. Одначе від того видання не втратило просвітницької ваги. Книга вийшла у світ завдяки підтримці Міністерства оборони України. Варто відзначити, що автори відмовилися від гонорарів, аби тираж зріс хоча б на кілька примірників.

На Волині видання репрезентували Володимир Скоростецький, підполковник, офіцер регіонального медіацентру Міністерства оборони України та Ігор Підлісний, майор, в.о. заступника військового комісара Волинського обласного військового комісаріату. Долучилися до гарної справи також і начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Загрева та начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук.

- Цей проект направду унікальний, адже в ньому – жива історія, – зауважив, презентуючи книгу, Володимир Скоростецький. – Видання дає можливість пережити історію кожного солдата, який захищав рідну землю. На Волинь ми привезли 30 примірників. Їх передамо бібліотекам та навчальним закладам. Дуже хочеться, аби молодь зростала на історіях героїв сьогодення. Зрештою для цього ми й втілили в життя такий проект.

Книга умовно розподілена на три частини: історії учасників АТО, розповіді про загиблих, добірка фотографій, а також листи, які надходили на передову.

- Впевнений, що це видання відіграє неоціненну роль у патріотичному виховання дітей Луцька та Волині загалом, – підкреслив Ігор Підлісний.

- Сьогодні формуємо нашу молодь, її свідомість, плекаємо почуття патріотизму, а для цього і потрібні отакі видання, – зауважила Валентина Загрева. – Справді, книга буде безцінною. Маємо багато волинських героїв. Хочеться, аби й про них написали та розповідали.

Відтак, щойно книжка потрапить до навчальних закладів, як волинські педагоги організують її презентацію своїм вихованцям. Один примірник передадуть у інститут післядипломної освіти. 25 – до районних бібліотек.

На важливості видання акцентував і Валерій Дмитрук. Окрім того, він подарував воякам не менш унікальне видання – «Волинський кобзарик».

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1407
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua