17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Відбулася селекторна нарада з питань децентралізації бюджетів
Вівторок, 10 лютого 2015 15:03

Відбулася селекторна нарада з питань децентралізації бюджетів

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, його заступники та керівники структурних підрозділів взяли участь у селекторній нараді під головуванням першого заступника Глави Адміністрації Президента України Віталія Ковальчука з питань децентралізації бюджетів.

Позиція столиці – далеко не всі регіони усвідомили суть та переваги змін, внесених до Податкового кодексу України, та деяких законів України. А тому мають місце нарікання щодо недостатнього фінансування з Державного бюджету на освіту та медицину. У відповідь Віталій Ковальчук наголосив: наразі фінансування збільшили лише на обороноздатність країни. Відтак потрібно виходити з існуючих тих реалій. Окрім того, перший заступник Глави Адміністрації Президента України додав, що всі податки заморозили на рівні минулого року, оскільки можливості їхнього збільшення не було.

- Змінився підхід до формування місцевих бюджетів, зокрема було розширено базу оподаткування нерухомості на місцях, – зауважив Віталій Ковальчук. – Відтепер, місцева влада отримали право затверджувати базу та ставку оподаткування нерухомості, в тому числі й житлового фонду. Окрім того, відбулося й адміністрування акцизного податку на алкогольні та тютюнові вироби.

Окремо зупинилися на питанні формування єдиної інформаційної політики в державі. Зійшлися на тому, що усі органи виконавчої гілки влади повинні озвучувати єдиний меседж щодо проблемних питань, які активно обговорюються у суспільстві. Оскільки громаду потрібно консолідувати, слід налагодити ефективну комунікацію в регіонах України. Наразі ж виникла необхідність роз’яснення державної політики на місцях.

Окрім того, під час селекторної наради розглянули питання проведення четвертої хвилі мобілізації. Зокрема говорили про ті області, де фіксують низький рівень виконання мобілізаційного плану. Завдання в цій царині – посилити роботу щодо перевірки тих медичних комісій, які масово відправляють бійців на додаткове обстеження.

Слід також зазначити, що вже сьогодні у Міністерстві фінансів України під час наради з директорами департаментів фінансів облдержадміністрації додатково обговорять проблемні питання, що виникають у регіонах.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1370
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua