17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Ми створимо в Україні європейську систему влади, – Володимир Гройсман
Вівторок, 21 квітня 2015 15:50

Ми створимо в Україні європейську систему влади, – Володимир Гройсман

В Україні буде створено європейську систему влади. Таке переконання висловив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман в інтерв’ю газеті «День», опублікованому у п’ятницю.

Володимир Гройсман зазначив, що нині влада робить реальні кроки на шляху реформування врядування у частині фінансової децентралізації, вдосконалення регіональної політики, підвищення ефективності органів управління в громадах, повернення функції містобудування та архітектури на місцевий рівень.

«Далі буде закон про службу в органах місцевого самоврядування – він вже «зайшов» у Парламент. Це також системний закон. Далі буде закон про муніципальну поліцію, але він буде мати назву, очевидно, «міська варта», яка буде слідкувати за чистотою, паркуванням, благоустроєм, за якимись самоврядними речами, наприклад, оплата оренди за землю тощо», – сказав Голова Верховної Ради.

«Далі буде визначено в Конституції, що на рівні району та області будуть обиратись виконкоми. Далі нам треба буде легалізувати місцевий референдум – дати громадам право контролю над обраною владою. Також треба наділити повноваженнями Рахункову палату, яка слідкуватиме за питаннями використання ресурсів», – повідомив керівник Парламенту.

«Після змін до Конституції буде новий Закон про місцеве самоврядування – більш чіткий та зрозумілий», – зазначив Володимир Гройсман, додавши: «Фактично це все – цеглинки однієї картинки європейської України».

Голова Верховної Ради зауважив на необхідності «передбачити перехідний період, на підставі зміненої Конституції приймати нові закони, які будуть змінювати місцеве самоврядування – місцеві державні адміністрації, або як вони по-новому називатимуться «префектури». «Багато треба змін. Систему потрібно міняти. Скільки часу це займе? Півроку, рік, півтора – ми будемо говорити із фахівцями для того, щоб встигнути зробити все максимально швидко», – додав він.

«В Україні ми створимо європейську систему. А далі люди в ній почнуть жити. Вони накопичуватимуть свій власний досвід, будуть робити певні помилки і виправляти їх. Це буде, я вважаю, неперевершено. Буде енергія. Громади відчують свою спроможність, свою силу: от ми можемо садочок відремонтувати, от школу відкрити, самі не чекаючи «подачок»… Люди відчують оптимізм, якого сьогодні не вистачає, – підсумував Володимир Гройсман.

 

Прес-служба Верховної Ради України

Переглядів 1357
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua