17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Субсидії: максимальна допомога громадянам
Вівторок, 21 квітня 2015 15:55

Субсидії: максимальна допомога громадянам

Призначення субсидії громадянам відбуватиметься на підставі лише двох документів – заяви та декларації. Вкотре на цьому наголосила під часоперативної наради заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець.

При цьому Світлана Євтихіївна зазначила, жодних додаткових довідок не потрібно. Так за її словами, основне завдання працівників органів соціального захисту – при потребі допомагати людям заповнювати документи і надавати вичерпні консультації та роз’яснення. Окрім того, за новим порядком надання субсидій у відповідальних працівників мають бути заведені окремі журнали реєстрації.

Світлана Мишковець також зазначила: якщо раніше субсидії нараховувалися на шість місяців, то відтепер – на рік. Якщо протягом року у декларації громадянина не відбудеться жодних змін – субсидію на наступний рік продовжать автоматично.

Також заступник голови облдержадміністрації рекомендувала в місцевих управліннях соціального захисту зробити тимчасовий перерозподіл функціональних обов’язків, аби відповідальні працівники змогли більш широко надавати громадянам роз’яснення та допомагали заповнювати декларації. Окрім того, необхідно відкрити дві гарячі лінії.

Також Світлана Мишковець зауважила, що на сьогодні багато людей стикнулося з проблемою, коли на підприємствах бухгалтери видають неправильні довідки про доходи, в результаті – декларація заповнюється не достовірно. Для таких довідок має бути встановлений єдиний зразок, в якому вказуватимуться лише «чисті» доходи громадян без ПДФО.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що на сьогодні основний акцент в питаннях надання субсидій – максимальна допомога громадянам. Оскільки, в області вже розіслано 380 тисяч пакетів документів, у волинян можуть виникати питання під час їх заповнення: в таких випадках відповідальні органи мають не лише надавати людям чіткі роз’яснення, але й допомагати практично при їх заповненні.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1199
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua